Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νωρίτερα οι άμεσες πληρωμές στους αγρότες

«Πράσινο φως» έδωσαν οι Βρυξέλλες για την ταχύτερη καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες δέκα κρατών-μελών της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Διαχειριστική Επιτροπή για τις Αμεσες πληρωμές, υιοθετώντας ομόφωνα τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει σε 10 κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, να καταβάλουν στους αγρότες έως το 50% των άμεσων πληρωμών που προβλέπονται για το 2010, από τις 16 Οκτωβρίου αντί για την 1η Δεκεμβρίου.

Τα υπόλοιπα κράτη - μέλη είναι το .........

Βέλγιο, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λετονία,η Λιθουανία, η Ρουμανία και η Ισπανία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι λόγοι που οδήγησαν την Επιτροπή σε αυτή την απόφαση για επίσπευση της καταβολής άμεσων πληρωμών στους αγρότες, ήταν η χρηματοπιστωτική κρίση και οι επιπτώσεις της στο μειωμένο εισόδημα, στις αυστηρότερες συνθήκες δανειοδότησης, στις διακυμάνσεις των τιμών σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα, αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι προϋπόθεση για την καταβολή των άμεσων πληρωμών είναι η απαιτούμενη επαλήθευση των συνθηκών επιλεξιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.