Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καταργούν την Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας!!!!

Η είδηση που βγάλαμε από το Δελτίο τύπου του Συνδυασμού "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" είναι πραγματική βόμβα.
Βόμβα στα θεμέλια της περιοχής καθώς όπως προκύπτει η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας.

Αυτό καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κος Δημήτρης Σωτηρόπουλος στο Δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα και που πρώτοι σας αποκαλύπτουμε.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μετά την δημοσίευση για διαβούλευση του προεδρικού διατάγματος για τον οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Καταργείται δηλαδή η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας και παραμένει η διεύθυνση της Καλαμάτας για ολόκληρο τον νομό. Αυτό είναι αδιανόητο και υποβαθμίζει την περιοχή μας.

Δεν είναι δυνατόν να καταργείται μια τέτοια υπηρεσία που είναι υπόδειγμα πανελλαδικά στην παροχή υπηρεσιών, υψηλού μάλιστα επιπέδου προς τους αγρότες της Τριφυλίας και όχι μόνο και με εξαγωγή τεχνογνωσίας ακόμα και στο εξωτερικό.
Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας, όταν η Τριφυλία, (ως νέος Δήμος πλέον) είναι ο πρώτος σε αγροτική παραγωγή δήμος στην Ελλάδα;

Ο δήμος Τριφυλίας περιλαμβάνει:
1. Τους Γαργαλιάνους την κατ’ εξοχήν ελαιοπαραγωγική περιοχή με τους περισσότερους ελαιώνες ολοκληρωμένης διαχείρισης, με τους περισσότερους και εκλεκτούς αμπελώνες (20.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή), παραγωγή σταφίδας και τα περισσότερα υψηλού επιπέδου οινοποιεία.

2. Τα Φιλιατρά που είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Ελλάδα (με 1.600 στρέμματα θερμοκήπια), με 5.000 στρέμματα καλλιέργειες καρπουζιού και πολλές άλλες υπαίθριες καλλιέργειες και την Μάλη με την κτηνοτροφία της.

3. Την Κυπαρισσία με τον μεγάλο ελαιώνα, τις υπαίθριες καλλιέργειες και τις καλλιέργειες καρπουζιού.

4. Την Αυλώνα με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Ελαίας, τα αμπέλια, τις ελιές και τη Νέδα με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

5. Τον Αετό με την ελαιοκαλλιέργεια, την κτηνοτροφία και την προοπτική ανάπτυξης αγροτουρισμού.

6. Την Τριπύλα με την ελαιοπαραγωγή της και την κτηνοτροφία της.

Με όλη αυτή την πλουτοπαραγωγική δύναμη η Τριφυλία απαιτεί όχι μόνο να μην καταργηθεί η διεύθυνση γεωργίας Τριφυλίας, αλλά και να αναβαθμιστεί.
Καλούμε όλους τους φορείς σε συστράτευση για την αποτροπή αυτού του σχεδίου.
Καλούμε τον Νομάρχη Μεσσηνίας, τους Δημάρχους Γαργαλιάνων , Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού, τον πρόεδρο Τριπύλης, τους υποψηφίους περιφερειάρχες, τους συνυποψήφιους μου Δημάρχους Τριφυλίας και τους αγροτικούς φορείς σε κοινή επαγρύπνηση και δράση.
Να γίνει άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τριφυλίας

5 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΗΝΑ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ Κ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΩΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ Σ'ΕΧΡΙΣΑΝ ΩΣ ΥΠΟΨΥΦΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗ.
    ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.
    Φιλικά
    Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΟΜΑΝΑ....ΕΝΩ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΧΑΖΟΥΛΙΑ....ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΜΑΣ....ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΡΕΛΑΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.