Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου οι αντικειμενικές αξίες

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα ισχύσουν οι νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα είναι αυξημένες, με στόχο την προσέγγιση των αγοραίων τιμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα ανακοινωθεί στα τέλη του έτους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο .........

Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει «σε αυτή τη φάση» τη μαζική μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 23% και πως η απόρριψη αυτού του μέτρου θα πρέπει να συμπληρωθεί με κάποιο άλλο μέτρο, το οποίο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «οι αποφάσεις μας θα αποτυπωθούν κοστολογημένες στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 που θα κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου».

Για ΟΣΕ, ενέργεια και απόσυρση

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Ο.Σ.Ε., ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού είναι έτοιμο και θα ψηφιστεί σύντομα. Επίσης, επισήμανε ότι στο τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Για την απόσυρση των αυτοκινήτων ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση.

Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων το 2010

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων εντός του 2010 ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα για το 2011, το οποίο έχουν ανακοινωθεί από τον Μάιο, είναι «φιλόδοξο, αλλά περιλαμβάνει πολύ πιο ήπια μέτρα».

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την περαίωση

Εν τω μεταξύ, σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την υποβολή προτάσεων μέσω Διαδικτύου για το σχέδιο της περαίωσης.

Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να τεθεί προς έγκριση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα κατατεθεί στην τελική του μορφή στη Βουλή εντός της ερχόμενης εβδομάδας και αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη.

«Πρέπει η ρύθμιση να είναι ρεαλιστική γιατί η αγορά έχει πρόβλημα» ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στο «Έθνος», απέρριψε τις αιτιάσεις περί επιβράβευσης των φοροφυγάδων.

«Οι μη έχοντες όχι απλά δεν αδικούνται, αλλά μάλλον ευνοούνται από κάθε κίνηση που επιχειρεί να βάλει μια τάξη στο φορολογικό μηχανισμό ώστε να γίνει πιο δίκαιος, πιο αποτελεσματικός», είπε, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι η περαίωση δεν είναι υποχρεωτική και δεν δίνει συγχωροχάρτι.

Τόνισε επίσης ότι η ρύθμιση βάζει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, ενώ -όπως σημείωσε- το κυριότερο είναι ότι δεν έρχεται μόνη, αλλά «εντάσσεται σε ένα νέο πλαίσιο με πολλές καινοτομίες και πιο αυστηρές διαδικασίες, ώστε να μην είναι δυνατή η συσσώρευση τόσων ανέλεγκτων υποθέσεων και τόσων ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.