Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Το γινάτι Σαμαρά για τον άντρα της ξαδέρφης του βγάζει μάτι στην ΝΔ;

Σε «φιάσκο» τείνει να καταλήξει η προσωπική επιλογή - απόφαση (γράφοντας στα παλιά του παπούτσια διαδικασίες και θεσμικά όργανα του κόμματός του) του προέδρους της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας του γιατρού και Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Παναγιώτη Κατσίβελα που είναι άντρας της ξαδερφής του!

Η αποκάλυψη τις προηγούμενες ........

μέρες από το blog Κοπανάκι News αλλά και το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Θάρρους» για κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Κατσίβελα έφερε αναστάτωση και πανικό στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας τους ανθρώπους του Αντώνη Σαμαρά να ρωτάνε, σαν «τρελοί», αριστερά και δεξιά τους δικηγόρους για το αν υφίσταται, πράγματι, κώλυμα εκλογιμότητας του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν ανακοινώσουν τον υποψήφιο δεν είχαν ψαχτεί; Έτσι, χύμα, επειδή το ήθελε ή του το επέβαλαν – «εκβιάζοντάς» τον – δημοτικοί παράγοντες της ΝΔ στη Μεσσηνία, αποφάσισε ο κ. Σαμαράς; Χωρίς να το ψάξουν από όλες τις μεριές και να είναι 1000% σίγουροι;

Όπως είναι γνωστό, στην ΝΟΔΕ είχαν κατατεθεί 4 προτάσεις υποψηφίων για τον Δήμο Τριφυλίας.
Οι υποψηφιότητες ήταν: του Παναγιώτη Τσίγγανου και του Γρηγόρη Γκότση από την Κυπαρισσία, του Βασίλη Παπαθεοδοσίου από τα Φιλιατρά και του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου από τους Γαργαλιάνους.

Χωρίς καμία συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων, χωρίς καμία απόφαση των οργάνων, χωρίς καν ο Πρόεδρος της ΝΔ να συζητήσει με τους τέσσερις ενδιαφερόμενους για το χρίσμα, ο κ. Σαμαράς δείχνοντας το αληθινό του πρόσωπο, έχρισε υποψήφιο τον άντρα της ξαδέρφης του, κ. Κατσίβελα. Μια τελείως ουρανοκατέβατη υποψηφιότητα η οποία με πολλές πιθανότητες θα γυρίσει μπούμερανγκ κατά του Αντώνη Σαμαρά χρεώνοντάς τον με μια μεγάλη προσωπική ήττα, μια μεγαλειώδη προσωπική αποτυχία στην ίδια του την εκλογική περιφέρεια, το νομό Μεσσηνίας που ακόμη και σήμερα είναι βουλευτής!
Και λέμε προσωπική ήττα και προσωπική αποτυχία διότι ο κ. Κατσίβελας είναι η προσωπική επιλογή του Κου Σαμαρά, πέρα και πάνω από διαδικασίες και όργανα.

Και πραγματικά αναρωτιόμαστε:

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι εκείνος που για να γίνει Πρόεδρος στη ΝΔ έχυνε χολή κατά της «βαρονίας» και των «βαρόνων»;
Ο ίδιος δεν ξεσπάθωνε κατά των «τζακιών», της «οικογενειοκρατίας»;
Ο ίδιος δεν τα έχωνε χοντρά στους μηχανισμούς, τις ομάδες και τις κλίκες;
Ο ίδιος δεν έλεγε για άνοιγμα στην κοινωνία;
Αυτός δε μιλούσε για φωνή και ρόλο στη βάση;

Όταν εξελέγη, ο ίδιος δεν έλεγε ότι η ΝΔ γυρίζει σελίδα, κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, θα σέβεται τις οργανώσεις, το καταστατικό, τις διαδικασίες;

Τι από όλα αυτά ισχύει; ΤΙΠΟΤΑ!

Ποιο από αυτά που έλεγε ο κ. Σαμαράς το έκανε πράξη: ΚΑΝΕΝΑ!

«Αποφασίζω και διατάσσω», είναι η λογική και πρακτική του κ. Σαμαρά στο θέμα της υποψηφιότητας Δημάρχου Τριφυλίας (και όχι μόνο)!

Αυτή είναι η ΝΔ του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της εσωκομματικής δημοκρατίας;

Σε εμάς πάντως θυμίζει κόμμα απολυταρχικών καθεστώτων, άσχετα αν με όλα αυτά που κάνει ο κ. Σαμαράς την κάνει «απόκομμα» τριτοκοσμικής χώρας.

Φιλιατρά News

3 σχόλια:

  1. Για δέστε πως μας κατάντησαν "αυτοί" που μόνο σκοπό έχουν τη διχοτόμηση της πατρίδας μας...Ξυπνήστε πατριώτες! Εδώ δεν τίθεται θέμα για το αν είναι ο Α ή ο Β υποψήφιος... για Δήμαρχος. Πολλά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας, κι εμείς αντι να είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες, κατασπαράζουμε ο ένας τον άλλον.
    "Φοβάμαι 'ολλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.