Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αναφορά Κουσελά για να μην ενταχθούν τα αγροτικά προϊόντα σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να μην ενταχθούν στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) τα αγροτικά προϊόντα. Ο Μεσσήνιος βουλευτής έχει μάλιστα γενικά ταχθεί κατά της οποιαδήποτε αύξησης χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ σε υψηλότερους, διότι αυτή θα πλήξει σοβαρά την κατανάλωση και την ανάπτυξη.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς .........

έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο επιστολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με την οποία δηλώνεται η ανησυχία του αγροτικού και του συνδεόμενου με την αγροτική παραγωγή επιχειρηματικού κόσμου για τα διακινούμενα σενάρια αλλαγής συντελεστών ΦΠΑ και ζητείται να μην ενταχθούν στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) τα αγροτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Μεσσηνίας.

Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη τις απόψεις και τα επιχειρήματα που εκτίθενται στο συνημμένο. Σύμφωνα με αυτά, η όποια αύξηση στον ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων θα εκτοπίσει τα Ελληνικά προϊόντα από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανάπτυξη, την κατανάλωση, στο εισόδημα των παραγωγών, αλλά και στα ίδια τα έσοδα του Δημοσίου, που όχι μόνο δεν διασφαλίζονται με την επιβολή υψηλότερων συντελεστών, αλλά είναι δυνατό να απομειωθούν δραστικά, αν δεν ληφθούν υπόψη, κατά περίπτωση, όλοι οι παράγοντες. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.