Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δεκτό επί της αρχής και των άρθρων το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών

Δεκτό επί της αρχής και των Άρθρων κατά πλειοψηφία έγινε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων». Η ψήφισή του αναβάλλεται γι' άλλη συνεδρίαση.

Η διαφάνεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μας, είπε στην ομιλία της η Κατερίνα Μπατζελή, γι' αυτό το λόγο με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων καταγράφουμε τους κατ' επάγγελμα αγρότες, για να γνωρίζουμε τι δικαιούται να λαμβάνει ο καθένας.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ........

Τροφίμων κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε τον ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις με αδιαφανή τρόπο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγή σε αρκετές περιοχές της χώρας, αφού οι αγρότες ελάμβαναν αποζημιώσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Πίσω από τα προσωπικά δεδομένα κρύβονται οι πιο αδιαφανείς πρακτικές". Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της επιλογής για διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.

Την Τετάρτη εξάλλου, για εργαλείο που θα λύσει τα χέρια της πολιτικής ηγεσίας και των αγροτών για να διαμορφώσουν όλες τις επόμενες διαρθρωτικές πολιτικές και στρατηγικές που έχουν προωθήσει με αντίστοιχα νομοσχέδια, έκανε λόγο αναφερόμενη στο Μητρώο Αγροτών η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Στην έναρξη της συζήτησης κατέθεσε έγγραφο νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπου προστίθεται άρθρο και η ίδια δεσμεύεται να εκδώσει όλες τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση του Μητρώου Αγροτών εντός ενός εξαμήνου από τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.