Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αύριο οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

UPDATE

Δείτε τα ονόματα επιτυχόντων πατώντας εδώ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπαίνει αύριο Τετάρτη, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των .........

ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν αύριο ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Λίγοι διορισμοί, πολλές συνταξιοδοτήσεις στη νέα σχολική χρονιά

Στο μεταξύ ομαλά αναμένεται να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς οι επιτροπές του υπουργείου εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Πάντως χθες η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι φέτος είναι ίσως η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά. «Εχουμε», όπως είπε, «το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων.

Απαντήσεις για τα κενά στα σχολεία ζητά η ΝΔ

Εξάλλου, σαφείς απαντήσεις για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητά από την υπουργό Παιδείας η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Πολύ έγκαιρα επισημάναμε την αντιφατική και επιζήμια πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προκάλεσε κύμα φυγής 11.500 εκπαιδευτικών προς την οδό της συνταξιοδότησης», τονίζει σήμερα η κ. Βόζεμπεργκ.

Ζητά, τέλος, από την υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

1) Πόσα κενά υπάρχουν στην εκπαίδευση, σε ποιες ειδικότητες και πώς τελικώς θα καλυφθούν;

2) Γιατί περιορίστηκαν οι προσλήψεις στο 50%, ενώ ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο είχαν διαβεβαιώσει ότι από την πολιτική παγώματος των προσλήψεων εξαιρούνται τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας;

3) Σε ποιο ύψος ανέρχονται τα κονδύλια που εξασφάλισε για την αναγκαία πρόσληψη εκπαιδευτικών;

4) Θα υπάρξουν τελικώς τμήματα με υπεράριθμους μαθητές, και αν ναι, πόσα και σε ποιες περιοχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.