Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Σαμαράς: «Ή στηρίζετε τις επιλογές μου ή σας διώχνω»

Ξέχασε ο Σαμαράς τι έλεγε όταν τον έκαναν πρόεδρο στη ΝΔ.

Και να που σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά που γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας για την Επιλογή Κατσίβελα στον Δήμο Τριφυλίας.
Κοιτάξτε και καμαρώστε λογικές και πρακτικές του Αντώνη Σαμαρά.

Η Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει: .......

Αποφασισμένος για άμεσες εκκαθαρίσεις στη Ν.Δ. εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να απενεργοποιηθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ομάδα των υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη, τουλάχιστον εντός των κομματικών τειχών.

Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης διαμηνύουν ότι το ιδιότυπο αντάρτικο από τους ντορικούς θα κλείσει χωρίς άλλη καθυστέρηση, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν μαζικές διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον κομματικό μηχανισμό.

Το τελεσίγραφο Σαμαρά προς ντορικούς είναι ενδεικτικό της απόφασης που ήδη έχει ληφθεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι στο εξής η Ρηγίλλης δεν θα αναμένει μια ηχηρή διαφοροποίηση από τις κομματικές επιλογές αλλά στην πόρτα της εξόδου μπορεί να οδηγήσει κάθε παρασπονδία που πλήττει την εικόνα του κόμματος, ακόμη και η λευκή απεργία των στελεχών, από την ώρα που θα ερμηνευθεί ως άρνηση στήριξης των γαλάζιων υποψηφίων και των κομματικών θέσεων. «Η εντολή Σαμαρά για ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στη μάχη του κόμματος δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες», λένε οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το τελεσίγραφο Σαμαρά μετέφερε προχθές το βράδυ ο Δημ. Αβραμόπουλος σε βουλευτές που θεωρείται ότι «τορπιλίζουν» τους σχεδιασμούς του κόμματος, ζητώντας να προχωρήσουν σε δημόσια στήριξη των υποψήφιων περιφερειαρχών στους τόπους εκλογής τους.

«Σχέδιο αποψίλωσης».

Στην Ρηγίλλης έχουν καταλήξει ότι η πλευρά Μπακογιάννη κινείται πλέον με στόχο να δημιουργεί σταδιακά πλήγματα στη Ν.Δ., συντηρώντας σε βάθος χρόνου κλίμα εσωκομματικής αναταραχής που θα φρενάρει και την προσπάθεια για πολιτική ανάκαμψη του κόμματος. Μετά τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, στο στόχαστρο της κομματικής ηγεσίας βρίσκονται τουλάχιστον πέντε βουλευτές που συνδέονται στενά με την πρώην υπουργό και, από τους περισσότερους στην Ρηγίλλης, προεξοφλείται ότι αργά ή γρήγορα θα την ακολουθήσουν στο υπό ίδρυση κόμμα της. Υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, το οποίο έχει αναλάβει παρασκηνιακά να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις κάποιων από τους βουλευτές που στήριξαν δυναμικά την κ. Μπακογιάννη στη μάχη της γαλάζιας διαδοχής, εκτιμά ότι η πρώην υπουργός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα «σχέδιο αποψίλωσης» της Ν.Δ. μέσα από διαδοχικές διαγραφές, προσδοκώντας ότι σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα βαρύνει τον κ. Σαμαρά και δεν θα χρεωθεί η ίδια διασπαστικές κινήσεις. «Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει», τονίζει με έμφαση.

2 σχόλια:

  1. Ζήτω η Δημοκρατική ΠΟΛΑΝ του Αντουάν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβώς αυτήν την εντολή π΄ξρε ο σαμαρας...οποιος του κουνηθεί να τον διαγράψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.