Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Θεραπεύουν τον καρκίνο με ιό του έρπη

Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη και θεράπευσαν άτομα που έπασχαν από καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. Ο μεταλλαγμένος ιός επιτέθηκε και σκότωσε τα καρκινικά κύτταρα.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε 17 ασθενείς σε νοσοκομείο του Λονδίνου και έδειξε ότι η χρήση του ιού, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία και της ακτινοθεραπεία, κατέστρεψε τους όγκους στους περισσότερους ασθενείς.

Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα ..........

καρκινικά κύτταρα, πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό τους και τα εξοντώνει από τον πυρήνα τους.

Ο ιός έχει προγραμματιστεί να παράγει μια πρωτεΐνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές, από το Ίδρυμα Αντικαρκινικών Ερευνών του Λονδίνου, ανέφεραν ότι άρχισαν επίσης κλινικές δοκιμές σε ασθενείς που πάσχουν και από άλλα είδη καρκίνου, όπως του δέρματος.

Η κλινική δοκιμή έδειξε ότι και οι 17 ασθενείς στους οποίους εισήλθε ο ιός του έρπη, μαζί με την κλασική αντικαρκινική θεραπεία, κατά 93% δεν εμφάνισαν κανένα ίχνος καρκίνου μετά τη χειρουργική αφαίρεση των όγκων.

Δύο χρόνια μετά, οκτώ στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 82%) δεν είχαν υποτροπή, ενώ μόνο δύο επανεμφάνισαν καρκίνο.

Συγκριτικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 35% - 55% των ασθενών που ακολουθούν την κλασική αντικαρκινική θεραπεία (χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία), χωρίς τη βοήθεια του ιού του έρπη, επανεμφανίζουν καρκινικούς όγκους μετά από δύο χρόνια, συνεπώς η νέα μέθοδος φαίνεται να έχει σαφή ευεργετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.