Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μήνυμα Δημήτρη Δράκου στους επιτυχόντες μαθητές

Αγαπητοί νέοι σπουδαστές και σπουδάστριες,

Σας συγχαίρω για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε. Σας συγχαίρω για τους κόπους χρόνων που επιβραβεύονται σήμερα με την εξασφάλιση της εισαγωγής σας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Η επισφράγιση της επιτυχίας σας με την ανακοίνωση των βάσεων εύχομαι να είναι η αρχή για να κατακτήσετε το μέλλον, δίνοντάς του νόημα και σκοπό, μέσα από αξίες και ιδανικά και κυρίως, μέσα από το δρόμο της γνώσης.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας που στάθηκαν στο πλευρό σας σε όλα τα χρόνια της προσπάθειας και σας βοήθησαν να φτάσετε έως εδώ, στην σημερινή, προσωπική σας νίκη.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες, των ........

οποίων οι προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν με θάρρος και αισιοδοξία την προσπάθειά τους και να κερδίσουν επάξια τον σημαντικότερο αγώνα όλων, τον αγώνα της ζωής. Η ζωή προσφέρει ευκαιρίες σε άξιους ανθρώπους και κυρίως σε κείνους που με επιμονή και συνέπεια επιδιώκουν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Σήμερα, η σκέψη μου βρίσκεται κοντά και στους μαθητές και τις μαθήτριες της τελευταίας τάξης του Λυκείου, οι οποίοι θα δοκιμάσουν του χρόνου τις δυνάμεις τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σχολική χρονιά που ανοίγει, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτούς. Ίσως η δυσκολότερη όλων των τελευταίων ετών, καθώς προαναγγέλλονται σοβαρές μειώσεις σε προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων. Τους εύχομαι να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους και να εργαστούν απερίσπαστοι, ούτως ώστε να διαβούν και εκείνοι του χρόνου τέτοιες μέρες, την πόρτα της προσωπικής τους δικαίωσης και μίας νέας προοπτικής μάθησης και ακαδημαϊκής εξέλιξης.
Καλή δύναμη σε όλους και όλες σας, από καρδιάς,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.