Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Οι ανασφαλείς άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που είναι ανασφαλείς στις σχέσεις τους και φοβούνται την απόρριψη από τους άλλους, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, εγκεφαλικό και γενικότερα να εμφανίσουν καρδιοαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Acadia της Νέας Σκωτίας, σε έρευνα που παρουσίασαν στο περιοδικό “Health Psychology” του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, αναφέρουν ότι ανέλυσαν τις περιπτώσεις 5.645 ατόμων ηλικίας 18 έως 60 ετών, συνδέοντας τις χρόνιες παθήσεις τους με το βαθμό ανασφάλειας που χαρακτήριζε τον καθένα και τις φοβίες τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι .......

όσοι αισθάνονται πιο ασφαλείς ψυχικά, όσοι δηλαδή αισθάνονται άνετα με τους γύρω τους και δεν διστάζουν να τους πλησιάσουν, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

Αντίθετα, όσοι είναι ανασφαλείς, έχουν φοβίες και αμφιβολίες για τους άλλους, αποφεύγουν να τους πλησιάσουν και να "ανοιχτούν", αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, καθώς επίσης για αρθρίτιδα και πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι πιο αγχωμένοι και αυτό τους οδηγεί συχνά να καπνίζουν και να πίνουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την υγεία τους.

Επίσης, αποφεύγουν περισσότερο τις επισκέψεις σε γιατρούς, δίνουν λιγότερη σημασία στις συμβουλές τους και, γενικότερα, αλλάζουν πιο δύσκολα τον τρόπο ζωής τους.

Από e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.