Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αυγουστιάτικο φεγγάρι . Ο κόσμος πήγε αλλά έκατσε απέναντι.

Μια άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε χθες βραδυ η πρόεδρος του συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών κα Ελένη Μακρή στην αρχή της βραδιάς του αυγουστιάτικου φεγγαριού που έγινε χθες βράδυ στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών.

Αφορμή στάθηκε η μη παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων, τα εμπόδια που της έβαλε (όπως η ίδια κατάγγειλε από μικροφώνου) το Δ.Σ του Συλλόγου της Αγίας Κυριακής, αλλα και ο κόσμος που απαξίωσε τον τόπο της εκδήλωσης επιλέγοντας να μείνει απέναντι στον μώλο (από την πλευρά της μάντρας) και να μην πάει στην απέναντι πλευρά που ήταν τα καθίσματα και η σκηνή.
Γεγονός που εξόργισε την ...........

πρόεδρο κάνοντας την να εξαπολύσει επίθεση κατά πάντων.

Η απαξίωση που έγινε ήταν λίγο πολύ φανερή, από σχόλια που ακούγονταν τις προηγούμενες μέρες στα καφέ και άλλα μέρη των Φιλιατρών, τις σκισμένες και κατεβασμένες αφίσες της εκδήλωσης από τις κολώνες.

Στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής, από την πλευρά της μάντρας, ο κόσμος που βρέθηκε εκεί έφτανε τα 450 με 500 άτομα.
(Παρευρεθήκαμε δυο άτομα από την ομάδα διαχείρισης. Ενα στον χώρο της εκδήλωσης και ένα στον χώρο που ήταν ο κόσμος)
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση θα ξεκινούσε στις 10 το βράδυ. Κάτι που δεν έγινε και ξεκίνησε στις 11.
Στη σκηνή ανέβηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Μακρή Ελένη η οποία καλησπέρισε τους λίγους παρευρισκόμενους αλλά και τον εν δυνάμει υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας κο Θανάση Πετρόπουλο.
Αμέσως μετά άρχισε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των Φιλιατρών αλλά από το στόχαστρο της δεν γλύτωσε ούτε καν ο κόσμος.

Λυπάμαι πραγματικά που στην εκδήλωση δεν παρευρίσκεται κανένας αυτοδιοικητικός παράγοντας της πόλης μας, ντρέπομαι για λογαριασμό τους, ντροπή στον κόσμο που πήγε απέναντι, τζαμπατζήδες, και διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παράπονα που είχε κατά του συλλόγου της Αγίας Κυριακής όπου όπως είπε της προέβαλαν πολλά εμπόδια στην πραγματοποίηση της συναυλίας.
Ενα παραλήρημα, μια κακία, μια περιφρόνηση... πως αλλιώς να το πούμε αυτό που έβγαλε από μικροφώνου η Κα Μακρή.

Εμείς φυσικά ενοχληθήκαμε από αυτήν την συμπεριφορά της προέδρου που θα θέλαμε να την ρωτήσουμε:
Κυρία μου, έχεις καταλάβει ότι ο κόσμος έκανε μποϋκοτάζ σε εσένα και όχι στον Χρήστο Δάντη;
Έχεις καταλάβει ότι ο κόσμος δεν σε θέλει πλέον; Πως πρέπει να στο δείξει πια;
Με πόσους τρόπους να στο δώσει να το καταλάβεις;
Μετα απο αυτό το συμβάν θα περιμέναμε χθες μετά και από την στάση του κόσμου που ήταν καθαρά απέναντι σου να ανακοινώσεις την παραίτηση σου από πρόεδρος του συλλόγου έστω και στο τέλος της βραδιάς.
Κάτι το οποίο δεν έκανες.

Ως προς την βραδιά.

Αμέσως μετά το παραλήρημα της Κυρίας Μακρή ξεκίνησε το πρόγραμμα με την Μπέττυ Μακρή να ερμηνεύει τραγούδια για το Φεγγάρι. Τραγούδησε κάποια άλλη κοπέλα που δυστυχώς διαφεύγει το όνομα της και στην σκηνή ανέβηκε περίπου στις 11:40 ο Χρήστος Δάντης ο οποίος καλωσόρισε όλο τον κόσμο ακόμα και αυτούς που ήταν απέναντι και τους είπε ότι θα τραγουδήσει για όλους ανεξαιρέτως.
Ήταν τόσο δυνατό το χειροκρότημα του κόσμου που ήταν απέναντι που ακουγόταν έντονα κοντά στην σκηνή.
Γενικά ήταν μια πολύ καλή βραδιά που υπό άλλες συνθήκες και άλλον διοργανωτή θα είχε πλήρη επιτυχία. Δυστυχώς ακόμα και έτσι την βραδιά αμαύρωσε η Κα πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιατρινών γυναικών. Μοναδικό μελανό σημείο το παραλήρημα της προέδρου.

Κα Μακρή αλήθεια. Έχετε σκεφτεί να αποσυρθείτε από τον σύλλογο μπας και ξαναπάρει τα επάνω του;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
* ευχαριστούμε την Ε.Κ. για τη φωτογραφία και παρακαλούμε όσους έχουν φωτογραφίες να μας στείλουν.
Ευχαριστούμε


13 σχόλια:

  1. Η αεργη Κ.Μακρη,που ντοπιαζει το επιθετο τπυ κυριου Γ.Μακρη,ειναι εις πασει φανερο οτι ειναι τυχοδιωτρια ,και κανει στο ονομα του συλλογου γυναικων Φιλιατρων ,αρπαχτες.
    Δυστυχως ομως για αυτη ο κοσμος την πηρε χαμπαρι,κι εγω ως Φιλιατρηνια νιωθω αηδια και απεχθεια για το προσωπο της,δεν ειμαστε ετσι εμεις στα Φιλιατρα,μονη της ειναι η Κυρια ,
    το μονο που εχει να κανει για να ωφελησει κυριως τον εαυτο της ,ειναι να παραιτηθει απο το συλλογο -φαντασμα-γυναικων Φιλιατρων ,για να παψει να ντροπιαζει το συνολο των Φιλιατρινων γυναικων,πραγματικα θα ερθω σε θεση να κανω καταγγελια στον εισαγγελεα ,αν παραμεινει με τον τιτλο αυτο η εν λογω κυρια.
    Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑ ΤΗΣ... ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.Η ΜΑΚΡΗ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ 20Εuro ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΔΑΝΤΗ ΤΖΑΜΠΑ!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ 20Εuro ΣΤΗΝ Α.ΚΥΡΙΑΚΗ;;ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΜΑΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΜΕΤΡΟΙΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΧΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti thaumata na kanei re paidia?eimaste sovaroi?osa xronia einai sto syllogo to mono pou kanei einai na ta tsepwnei,na mhn afhnei kamia allh na analavei wste na parousiasei kati sovaro alla k na ntropiazei ta filiatra...exei poly megalo thrasos pou thelei na vgei k apo panw alla k para polu tyxerh pou den exei vrethei kapoios mexri stigmhs na thn xemoutsouniasei!euxaristw..enas filiatrinos..(parakalw na dhmosieutei)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί στα Φιλιατρά κάποιοι δεν επιθυμούν εκδηλώσεις πολιτισμού και φυσικά με σκισμένες αφίσες απο τις κολώνες, πανώ και πόλεμο δείχνουν ότι ορισμένοι θέλουν να υποβαθμίσουν το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής; Διότι δεν μπορει οι συλλογικές προσπάθειες να αμαυρώνονται και πόσο μάλλον όταν εντάσσονται στο Πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.
    Γιατί ορισμένοι πολεμούν ένα δραστήριο Σύλλογο άραγε? Οσο για την πιθανή αποχώρηση της κα Μακρή εφόσον ψηφίζεται απο το Σύλλογο δεν έχουμε δικαίωμα να τις αφαιρεσουμε το λόγο. Να μην αναφέρω ότι σκισμένες αφίσες υπήρξαν στα Φιλιατρά και απο άλλες εκδηλώσεις που έγιναν σε άλλες περιοχές γειτονικές στο παρελθόν και αυτό ίσως δείχνει κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εκείνη αγαπητέ φίλε Radio 936 δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίζει τον κόσμο.
    Ο κόσμος πήγε για να ακούσει τον Δάντη. 500 και πλέον άτομα πήγαν. Απλα δεν πήγαν να πληρώσουν εισητήριο για την κυρία Ελένη.
    Απλά. Δεν πολεμάμε καμία πολιτιστική εκδήλωση. Δεν πολεμάμε καμία προσπάθεια.
    Αλλα τα διάφορα καμώματα κατα καιρούς της κυρίας φέτος πληρωθήκανε χοντρά.
    Ας βάλει μυαλό η κυρία και επιτέλους ας παραιτηθεί. Δεν καταλαβαίνει ότι ξεφτιλίζεται έτσι;
    Της είπε κανένας ότι παντρεύτηκε με την καρέκλα της προέδρου;
    Το ξέρεις ότι οι Φιλιατρινές γυναίκες την έχουν κάνει στην πάντα και δεν ασχολούνται μαζί της;
    Εχει μαζέψει όλη την Βουλγαρία και την Ρουμανία.
    Που είναι οι Φιλιατρινές γυναίκες στον σύλλογο;
    Πόσες πάνε να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους;
    πήγαινε ρώτα και μετά ακολούθησε υπερασπιστική γραμμή.
    Εχει κάνει πολλά με αποκορύφωμα το περσινό που πήγε στο ξένο σπίτι που ο άνθρωπος γιόρταζε την γυναίκα του και ζήταγε με το έτσι θέλω λεφτά από τους καλεσμένους του υποστηρίζοντας ότι θα διασκεδάσουν με την μουσική της Ελένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την κυρια Μακρη την δασκαλεψαν καποιοι και εκανε την ενωση φιλιατρινων γυναικων ανωνυμη εταιρια μη κερδοσκοπικου χαραχτηρα που σημαινει ολα τα εσοδα
    του να διαχειριζονται για δραστηιοτητες και εργα του συλλογου τοσα αυγουστιατικα φεγγαρια εγιναν τοσες εισπραξεις απο παραδοσιακα προιοντα απο δραστηριοτητες του καρπουζιου στον αγριλη εγινε ποτε κανενασ ελεγχος απο εφορια η αλλους ελεκτικους μηχανισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περιμένετε να παραιτηθεί η Ελένη από πρόεδρος;
    Μιλάτε σοβαρά; Αυτή έχει αλυσοδεθεί στην καρέκλα της προέδρου και αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να μην την χάσει. Και εσείς ζητάτε την παραίτησης της; Πλάκα κάνετε.
    Όλα τα Φιλιατρά σχολιάζουν από χθες τα καμώματα της το Σάββατο το βράδυ και γελάνε μαζί της.
    Μην περιμενετε να παραιτηθεί. Δεν έχει φιλότιμο να παραιτηθεί. Είμαι σίγουρη ότι κατηγόρησε τους πάντες στον Δάντη, έθαψε όλα τα Φιλιατρά για να βγει εκείνη καλή και ότι δήθεν αδικείται.
    Γνωστή η Μακρή πια. Για πιάστε κάποιες από τις γυναίκες που ήταν κοντά της και φύγανε κυνηγημένες να σας πουν για το τι εστί Ελένη Μακρή.
    Πιο "παρτάκια" γυναίκα δεν έχει γεννήσει η φύση. Την πάρτη της κοιτάει και μόνο.
    Τώρα θα την μάθουμε; Την ξέρουμε όλες οι γυναίκες που ασχοληθήκαμε μαζί της και σιχαθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ειχε καποιος στοιχεια 8α μπορουσε να τα δημοσιευσει κ να μη λεει αυθαιρεσιες..Επισης ολοι εσεις που σχολιαζετε ανονυμα ειστε στο βουρκο κ ζηλευετε οποιον κανει κατι δημιουργικο..Αν δεν ηταν η κυρια μακρη δεν 8α ειχατε δει live δαντη,παπαδοπουλο,,κ αντι να επιβραβευσετε την προσπαθεια αυτη, στρεφεστε εναντιον της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. taratsa oikias k.aggelopoulou 4 ever!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Πρώην Διαχειριστής24 Αυγούστου 2010 στις 1:28 π.μ.

    Από χθές Κυριακή μέχρι και σήμερα -και δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα συζητιέται το θέμα- η μοναδική συζήτηση κινείται γύρω από τα του Σαββάτου στο Αυγουστιάτικο Φεγγάρι.
    Διάβασα κι εγω το θέμα, τα σχόλια που άφησαν αναγνώστες και αναγνώστριες και μέχρι αυτή την στιγμή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν ενεπλάκην στο παραμικρό σχόλιο εδώ.
    Το τι άποψη μπορεί να εχω για τα γεγονότα είναι καθαρά δικό μου θέμα.
    Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλοι αυτοί οι 500 και πλέον άνθρωποι που ήταν στον μώλο ήθελαν και πήγαν να ακούσουν τον Δάντη αλλά ταυτόχρονα να σαμποτάρουν την Κα Μάκρη.
    Το αναφέρω γιατί και η ίδια η Κα Μακρή έχει ακριβώς την ίδια γνώμη. Ότι το σαμποτάζ ήταν καθαρά για εκείνη και όχι για τον Δάντη.

    Πάμε παρακάτω

    Έτυχε να βρεθώ σε μια παρέα σήμερα το βράδυ και το θέμα συζήτησης ήταν γύρω από τα γεγονότα του Σαββάτου στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.
    Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών η κυρία Μαριλένα Λυμπεροπούλου (αναφέρω το όνομα της γιατί είπε πως δεν έχει πρόβλημα να μαθευτεί) είπε την εξής φράση σε κάποιον από την παρέα που είπε ότι η Κα Μακρή δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

    "Εμένα η Κα Ελένη όταν μαζευτήκαμε να βγάλουμε το προεδρείο μου πρότεινε να αναλάβω πρόεδρος.
    Φυσικά αρνήθηκα διότι δεν ξέρω να διοικήσω τον σύλλογο. Και όλο το συμβούλιο προτείναμε να συνεχίσει η Κα Μακρή το επιτυχημένο έργο της.
    Πολλές φορές είπε να φύγει απο πρόεδρος. Καμία μας δεν το δέχτηκε και βάζαμε στο τιμόνι την Κα Ελένη"


    Αυτά είπε η κα Λυμπεροπούλου. Δεν νομίζω ότι είπε ψέματα. Τι λόγο θα είχε άλλωστε για να το κάνει.

    Επειδή ήμουν παρόν στην εκδήλωση να το πω??? Συναυλία να το πω??? μπορώ να επιβεβαιώσω τα όσα γράφτηκαν από την ομάδα των Διαχειριστών. Στο κομμάτι που αναφέρει τα γεγονότα. Τα λόγια της Κας Μακρή μπορώ κι εγώ να επιβεβαιώσω ότι πράγματι τα είπε.
    Θέλετε η πικρία της στιγμής, θέλετε η αγανάκτηση της για την απαξίωση που έβλεπε, την έκαναν να μιλήσει έτσι όπως μίλησε.
    Και πράγματι τα είπε. Όσα αναφέρονται από την ομάδα διαχειριστών τα είπε από μικροφώνου.

    Το κλίμα ήταν αρνητικό απέναντι στην Κα Μακρή από τις προηγούμενες μέρες. Πράγματι υπήρχαν σχόλια που λίγο πολύ έδειχναν τι επρόκειτο να γίνει.

    Τώρα τα υπόλοιπα σχόλια για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί η Κα Ελένη ή όχι..... Δεν θα το κρίνω εγώ.
    Είναι μεγάλη γυναίκα,με ώριμη σκέψη, μπορεί να το σκεφτεί μόνη της ή και με τον σύζυγο της ο οποίος σημειωτέον είναι ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, και να αποφασίσει τι θα κάνει.

    Θα ήθελα να παρακαλέσω την ομάδα διαχείρισης να είναι λίγο πιο προσεκτική στην δημοσίευση σχολίων (γιατί γράφονται και πράγματα χωρίς αποδείξεις) ή να κλείσει την δυνατότητα επιπλέον σχολίων σε αυτήν την ανάρτηση, και να κοιτάξουμε όλοι μας να επουλώσουμε τις πληγές που δημιουργήθηκαν στην πόλη από αυτή την αρνητική εικόνα.
    Γιατί το κακό δεν έγινε ΜΟΝΟ στην Κα Ελένη. Έγινε και σε όλους εμάς.
    Λίγο πολύ θα συζητηθεί το θέμα στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Αλήθεια. Τι εικόνα θα σχηματίσουν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που θα το μάθουν? Μήπως θα ακούνε Φιλιατρά και θα τρέχουν μακρυά για να μην ακούσουν παρακάτω?
    Μας τιμά αυτό σαν πόλη???

    Ο πρώην Διαχειριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.