Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ξεκίνησε η πληρωμή της απόσυρσης – αντικατάστασης αυτοκινήτων.

Αν και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, λόγω διευκρινίσεων που δεν είχαν δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησε πλέον και γίνεται η πληρωμή των ιδιοκτητών οχημάτων που πρόλαβαν να τα αποσύρουν με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις πέρυσι και να τα αντικαταστήσουν με καινούργια.

Στη Μεσσηνία, οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί στο Υπουργείο Μεταφορών, ξεπερνούν τις 1000, ενώ αυτή τη στιγμή από τη ΔΟΥ Καλαμάτας έχουν πληρωθεί περίπου 400 ιδιοκτήτες.

Πληρωμή

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της ........

Διεύθυνσης Μεταφορών Χρήστος Μπαλαφούτης, το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων για απόσυρση και αντικατάσταση οχημάτων έχει προωθηθεί και βρίσκεται στη διαδικασία πληρωμής. Ελάχιστες εκκρεμότητες που έχουν μείνει, όχι πάνω από 50, αφορούν αιτήσεις που είχαν κατατεθεί με ελλιπή δικαιολογητικά ή που έπρεπε να γίνουν διευκρινίσεις και να διορθωθούν λάθη.

Όλα τα υπόλοιπα αιτήματα έχουν προωθηθεί στην υπηρεσία Εντελλομένων.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξόδων στη ΔΟΥ Καλαμάτας κ. Κυριακάκης, σημείωσε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πληρωμής για την πρώτη ομάδα των περίπου 200 αιτημάτων. Τα εντάλματα στέλνονται στη ΔΟΥ, η οποία προβαίνει σε έλεγχο της διαδικασίας και ακολούθως τα στέλνει στην Τράπεζα της Ελλάδος, απ΄ όπου πληρώνονται οι δικαιούχοι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΔΟΥ η διαδικασία για άλλες περίπου 200 αιτήσεις, ενώ ετοιμάζεται άλλη μια μεγάλη ομάδα αιτήσεων να σταλεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Εφορία.

Πάντως, όλες οι αιτήσεις πρέπει να έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου που είναι και η προθεσμία λήξης της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Από Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΚΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΟΚΟΙΣΟΥΝΕ?ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΛΕΓΕΤΕ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.