Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Μήνυμα αναγνώστριας: Απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας Κυπαρισσίας.

Ενα περίεργο e-mail - καταγγελία λάβαμε από αναγνώστρια μας η οποία δηλώνει ότι ήταν παρόν στο περιστατικό που μας περιγράφει.
Πολίτης πήγε στην Εθνική Τράπεζα Κυπαρισσίας και ήθελε να καταθέσει το ποσόν των 300€ σε κέρματα των 0,5 , 1 και 2 ευρώ, και ο Ταμίας αρνήθηκε να καταμετρήσει το ποσό με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος για να μετρήσει τα κέρματα.

Αναλυτικά η καταγγελία της αναγνώστριας αναφέρει:

Σήμερα Δευτέρα, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία, έγινα μάρτυρας ενός δυσάρεστου - αλλά δυστυχώς συνηθισμένου σε χώρους παροχής υπηρεσιών από το Ελληνικό Δημόσιο - περιστατικού άρνησης εξυπηρέτησης συμπολίτη μας από το Διευθυντή και τον (μοναδικό) Ταμία του καταστήματος.

Ο πελάτης της Τράπεζας, ήρθε να καταθέσει το ποσόν των 300? - απ΄ότι άκουσα - σε κέρματα των 0,5, 1 και 2 ευρώ. Αρχικά ο Ταμίας αρνήθηκε να δεχθεί το ποσόν διότι δεν υπήρχε χρόνος για να μετρήσει τα κέρματα (!!!). Όταν ο ταλαίπωρος συμπολίτης μας απευθύνθηκε στον Διευθυντή του καταστήματος, πήρε την απάντηση ότι δυστυχώς, λόγω ασθενειών (!!!) του προσωπικού, δεν μπορούσε να γίνει η κατάθεση διότι τα κέρματα δεν ήρθαν έτοιμα σε δεσμίδες.

Όταν βέβαια ο πελάτης της Τράπεζας ρώτησε εάν υπήρχε επίσημη εγκύκλιος της Τράπεζας περί προσκόμισης κερμάτων στην Τράπεζα μόνο σε δεσμίδες, άρχισαν οι δικαιολογίες, ότι δηλαδή δεν είναι επίσημη εγκύκλιος, δεν πήρε καμμία απάντηση. Φυσικά, ο συμπολίτης μας έφυγε με τα κέρματά του, μάλλον ψάχνοντας στην πόλη να βρει πού θα του τ΄αλλάξουν για να φέρει χαρτονομίσματα στους "καλομαθημένους" υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πτοήθηκαν απ΄ όσα συμβαίνουν στο χώρο τους, αλλά έχοντας τη σιγουριά της μονιμότητας, εξακολουθούν να φέρονται με τη συνήθη «δημοσιοϋπαλληλική» νοοτροπία τους.

Η ερώτησή μου είναι: «εάν το περιστατικό είχε συμβεί σε ιδιωτική Τράπεζα, πού θα βρισκόταν τώρα ο Ταμίας που αρνήθηκε τις αυτονόητες για την Τράπεζα υπηρεσίες του?». Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι σ΄ αυτή τη χώρα εξακολουθούμε να είμαστε εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, με τους υπαλλήλους του Δημοσίου (ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δεν έχει σημασία) πιό κακοπληρωμένους (ίσως) αλλά πάντοτε ακλόνητους από τις θέσεις τους.

Η απάντηση μας

Δεν ξέρουμε κατα πόσο ευσταθεί αυτή η καταγγελία. Αλλα εξ όσων γνωρίζουμε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Έχει πάψει προ πολλού να ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Αν δεν κάνουμε λάθος, μόνο η Αγροτική είναι ακόμη δημόσια Τράπεζα. Αλλα δεν το λέμε και με βεβαιότητα.
Σε ότι αφορά την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ψάξαμε και βρήκαμε την μετοχική της σύνθεση και σας την παραθέτουμε για να ενημερωθείτε κι εσείς.

Στις 18 Μαρτίου 2004 το ποσοστό ήταν 17,634%
στις 18 Απριλίου 2004 17,587%,
στις 18 Μαΐου 2004 17,803% και
στις 30 Σεπτεμβρίου 2004 19,530%.

Οι ιδιώτες επενδυτές κατέχουν το 28,177%, ενώ οι φορείς (κύριας, επικουρικής, προνοίας, ασθενείας) ασφάλισης ΝΠΔΔ, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατέχουν το 13,495%, οι φορείς ασφάλισης ΝΠΙΔ, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ίδιου υπουργείου κατέχουν ποσοστό 3,980% και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου αυτού, κατέχουν ποσοστό 2,381%. Το ποσοστό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων ανέρχεται σε 4,830%.

Από το Euro2Day


Στο Banking News βρήκαμε την εξής σύνθεση:

Εθνική
Ταμεία 17% ,
Εκκλησία 1,5%
Έμμεση συμμετοχή κράτους στο 24%
Οι ξένοι 47%
4 ξένοι κατέχουν πάνω από 1% έκαστος
H Morgan Stanley πούλησε από 1,3% στο 0,3%
Fidelity , Bank of New York Mellon πάνω από 1%
Μικρομέτοχοι 27%


Στο ίδιο Site τα στοιχεία που παρουσιάζονται για την Αγροτική Τράπεζα είναι τα ακόλουθα:
ΑΤΕ Bank
Ελληνικό δημόσιο 77%
Ξένοι επενδυτές 4%
Μικρομέτοχοι 18%

7 σχόλια:

  1. Καλά άλλες τράπεζες δεν υπήρχαν. Απ΄ότι ξέρω στην Κυπαρισσία υπάρχουν εκτός της Εθνικής, οι: ΑΛΦΑ, Πειραιως, Ευρωμπανκ, Αγροτική, Ταχ. Ταμ., και όλες μες στα πόδια, γύρο από την πλατεία. Στα φιλιατρά υπαρχει Αγροτική, Εμπορική. Μήπως είθελε American Bank, ή καμιά Ελβετική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΤΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
    ΕΤΕΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΩΞΕΙ ΚΟΣΜΟ,
    ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανωνημε 9.18 στην κοσμαρα σου....Τι καταλαβες απο αυτα που διαβασες?Τιποτα γαμωτο! Τιποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις θα την πάρει Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ την Εθνική θα του πω εγώ του μάγκα του Ταμία που διώχνει τον πελάτη γιατί βαριέται να μετρήσει κέρματα.
    Τότε θα δουλεύει όρθιος και με Γραβάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό δεν ειναι τίποτα, αλλου να δεις τι γίνεται...Επεται συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε οποια τραπεζα να πατε δυστηχωσ ακομα και στην αθηνα αν τουσ πας κερματα δεν δεχονται να τα παρουν !!!παρα μονο σε τραπεζικα μασουρακια !και φυσικα δεν υπαρχη καμια εγκυκλιος που να το λεει αυτο!!ειναι παρανομη και αν φωναξης επιτοπου αστυνομια θα τα παρη θελη δεν θελη ακομα και αν ειναι 100,000 ευρο σε μονολεπτα !!!ειναι εθνικο νομισμα και ειναι υποχρεομενη να τα παρουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε οποια τραπεζα να πατε δυστηχωσ ακομα και στην αθηνα αν τουσ πας κερματα δεν δεχονται να τα παρουν !!!παρα μονο σε τραπεζικα μασουρακια !και φυσικα δεν υπαρχη καμια εγκυκλιος που να το λεει αυτο!!ειναι παρανομη και αν φωναξης επιτοπου αστυνομια θα τα παρη θελη δεν θελη ακομα και αν ειναι 100,000 ευρο σε μονολεπτα !!!ειναι εθνικο νομισμα και ειναι υποχρεομενη να τα παρουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.