Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Δεύτερο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου

Με κάθε μέσο εγκαταλείπει τα αστικά κέντρα το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου που ξεκινά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Το τριήμερο αυτό αναμένεται αυξημένη κίνηση στα λιμάνια, καθώς τα νησιά αποτελούν αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το .........

προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατούσε για την εξασφάλιση των καυσίμων, η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρσι.

Αρκετοί είναι και οι εκδρομείς που θα επιλέξουν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και στα παραθεριστικά κέντρα.

Ο καιρός του τριημέρου

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η ζέστη θα είναι πιο αισθητή λόγω των υψηλών τιμών της σχετικής υγρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 34. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 4 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με την ορατότητα περιορισμένη κατά τόπους. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.