Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ταυτοποιήθηκε το 95% των καρτοκινητών. Διορία έξι μηνών για τα αδήλωτα.

Περίπου το 95% των ενεργών συνδρομητών καρτοκινητής ταυτοποιήθηκε μέχρι τις 30 Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Το 80% των συνδρομητών προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

Από την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουλίου, ..........

σε όσα καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν δεν μπορούν πλέον να το χρησιμοποιήσουν, δηλαδή να πραγματοποιήσουν ή να δεχτούν καμία κλήση, να στείλουν ή να δεχθούν γραπτό μήνυμα, καθώς και να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

Όσοι συνδρομητές έχασαν την προθεσμία της ταυτοποίησης δε σημαίνει ότι χάνουν απαραίτητα και τον αριθμό τους. Έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, έως τις 30 Ιανουαρίου 2011, να περάσουν από τα κατά τόπους καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης των εταιρειών, να δηλώσουν, ακόμη και εκπρόθεσμα τα στοιχεία τους και να επανασυνδεθεί το κινητό και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί τυχόν υπόλοιπο που υπήρχε διαθέσιμο πριν από την φραγή, ενώ διατηρείται και το νούμερό.

Για να ταυτοποιήσει κάποιος το κινητό του θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.