Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Εσοδα 5 δισ. ευρώ μέσω ΣΔΟΕ αναμένει το ΥΠΟΙΚ

Τα 5 δισ. ευρώ εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα αγγίξει το ύψος των προστίμων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ έως το τέλος του χρόνου.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μέχρι τώρα είχαμε ένα φορολογικό πλαίσιο που διευκόλυνε όσους βρίσκονται στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους, κάτι που τώρα αλλάζει. Επίσης, πρόσθεσε, με την ένταξη όλων σε καθεστώς βιβλίων εσόδων-εξόδων μπαίνουμε σε ένα νέο τοπίο δίκαιης κατανομής βαρών.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, ενισχύσαμε τους ελέγχους για να εντοπίσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν κατά προκλητικό τρόπο και τόνισε πως ήδη το ΣΔΟΕ κάνει σαρωτικούς ελέγχους και έχει επιβάλει στο πρώτο εξάμηνο πρόστιμα 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαχινίδης διαβεβαιώνει για .........

άλλη μία φορά πως η Ελλάδα θα πιάσει φέτος τους στόχους του Μνημονίου χωρίς να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα, επισημαίνοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα με τον περιορισμό των δαπανών να διασφαλίσουμε ότι τη μείωση του ελλείμματος θα την πετύχουμε στο ακέραιο».

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «το 2012 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης», χάρη και στα διαρθρωτικά μέτρα που προωθούνται.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο επιστροφής της χώρας στις αγορές για κάλυψη των δανειακών της αναγκών σημειώνει πως «ο στόχος είναι να πετύχουμε στις πολιτικές μας, ώστε να βγούμε με ασφάλεια ξανά στις αγορές. Μόλις το διασφαλίσουμε, τότε ναι θα βγούμε ακόμη και το 2011».

Μεταξύ των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ο κ. Σαχινίδης επισημαίνει την ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την απελεθέρωση των επαγγελμάτων.

Για την πορεία της απασχόλησης αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση με βεβαιότητα, προσθέτοντας ότι μόλις περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και η αύξηση στην απασχόληση.

Οπως τονίζει, με την ανάκαμψη της οικονομίας οι εργαζόμενοι θα δουν να αποκαθίστανται οι απώλειες που υπέστησαν, ωστόσο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στο εθνικό εισόδημα και την παραγωγικότητα.

Σε ανακοίνωσή του πάντως το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει πως οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ζουν ένα μαύρο καλοκαίρι.

Από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.