Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ 1-1 Με το αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το νεο πρωτάθλημα.

Ισόπαλο 1-1 το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη νέα σεζόν της Σούπερ Λίγκ. Το «τριφύλλι» μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας με την Ξάνθη, αφού το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έληξε με 1-1.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος με καρφωτή .........

κεφαλιά στο 9ο λεπτό έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ του γηπεδούχους, όμως μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για του Θρακιώτες ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση. Έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «πρασίνων» -αποτελούμενο από τους Μπουμσόνγκ και Καντέ- κόλλησε και ο Νέιθαν Έλιγκτον έφερε το ματς στα ίσια για την Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι εκείνο το σημείο έλεγχε το ρυθμό του αγώνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Σίντνεϊ Γκοβού πλαγιοκοπούσε συνεχώς από τη δεξιά πλευρά τους αντιπάλους, όμως οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ήταν υπερβολικά επιπόλαιοι στις τελικές τους προσπάθειες. Σε τουλάχιστον δυο φάσεις ο Γκοβού βρέθηκε σε θέση βολής, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο Γάλλος πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες της ομάδας του.

Με τη γρήγορη ισοφάριση της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» αγχώθηκαν και άργησαν να ξαναβρούν τον ρυθμό τους, την ώρα που η οι φιλοξενούμενοι έκαναν με άνεση το παιχνίδι τους.

Βλέποντας τα κενά της ομάδας του ο Νιόπλιας προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και πέρασε αρχικά τον Γιώργο Καραγκούνη στη θέση του Κώστα Κατσουράνη και τον Κλέιτον στου Σωτήρη Νίνη.

Τότε ήταν που φάνηκαν οι περιορισμένες επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση χωρίς τον Σισέ, αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε άλλος φορ για να ενισχύσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων για γκολ.

Τρίτη αλλαγή για το «τριφύλλι» ήταν ο Στέργος Μαρίνος αντί του Σεϊταρίδη, όμως και αυτός δεν κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη ήταν εκείνη που φάνηκε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τον Κατόνγκο να κάνει ότι θέλει από τα δεξιά τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Μια-δυο ατομικές προσπάθειες από τον Λέτο και τον Γκοβού ήταν ότι έχει να θυμάται ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις, όμως οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά αμυνόμενοι με ψυχραιμία κράτησαν το 1-1.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης (Μαρίνος 86'), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (Καραγκούνης 65'), Σιμάο, Νίνης (Κλέιτον 75'), Γκοβού, Λέτο, Πετρόπουλος.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Γκσπούρνιγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (Μαρσελίνιο 70'), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάκι, Βασιλάκης (Σταθάκης 88'), Κωστούλας, Έλινγκτον (Μπούγκα 81').

VIDEO με τα δυο γκολ της αναμέτρησης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.