Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Σήμερα κληρώνει για Εuroleague και Eurocup

Στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουλίου θα γίνουν γνωστοί οι όμιλοι της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2010-2011 καθώς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στη Βαρκελώνη. Από ελληνικής πλευράς, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο και ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ενώ το Μαρούσι θα πρέπει να περάσει από τρεις προκριματικούς προκειμένου να βρεθεί στις δύο θέσεις που απομένουν για να «κλείσουν» οι 24 εκλεκτοί της Ευρωλίγκα...

Οι δύο ελληνικές ομάδες δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στην κανονική περίοδο βάση των περιορισμών που υπάρχουν (αλλά θα υπάρξει όμιλος με δύο ισπανικές ομάδες καθώς είναι 5 ενώ οι όμιλοι θα είναι τέσσερις) με τις μαθηματικές πιθανότητες να φέρουν τον Παναθηναϊκό κοντά σε όμιλο όπου επικεφαλής θα είναι ισπανική ομάδα (Μπαρτσελόνα ή Κάχα Λαμποράλ) και τον Ολυμπιακό να «παίρνει» πιθανότατα από το δεύτερο γκρουπ τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Αυτά λένε τα… μαθηματικά στις ........

περισσότερες πιθανότητές τους.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά την κλήρωση όταν και θα έχουμε τη διαμόρφωση των ομίλων αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις των εκπροσώπων των ομάδων.
Σε κάθε όμιλο θα βρίσκεται μία ομάδα από κάθε επίπεδο (με τους γνωστούς περιορισμούς) και θα σχηματιστούν τέσσερα γκρουπ των 6 ομάδων το καθένα. Οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου προκρίνονται στο ΤΟΡ-16. Η Ευρωλίγκα, μετά την κλήρωση θα ανακοινώσει επίσης τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στους προκριματικούς το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει μία εκ των ομάδων του 2ου επιπέδου σε πρώτη φάση (Χέμοφαρμ- Μπουντιβέλνικ- Νίμπουρκ ή Λε Μαν).
Για πρώτη φορά στα προκριματικά της Ευρωλίγκα συμμετέχουν 16 ομάδες εκ των οποίων οι δύο που θα «επιβιώσουν» από τους τρεις προκριματικούς γύρους θα «κλείσουν» την 24άδα των εκλεκτών!

Τα επίπεδα της Ευρωλίγκα

1ο επίπεδο: ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ολυμπιακός- Μπαρτσελόνα- Κάχα Λαμποράλ
2ο επίπεδο: Σιένα- Παναθηναϊκός- Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ρεάλ Μαδρίτης
3ο επίπεδο: Παρτιζάν- Βαλένθια- Μάλαγα- Λιέτουβος Ρίτας
4ο επίπεδο: Φενέρμπαχτσε- Πρόκομ- Εφές Πίλσεν- Ρόμα
5ο επίπεδο: Ζαλγκίρις Κάουνας- Τσιμπόνα- Μιλάνο- Μπάμπεργκ
6ο επίπεδο: Ολίμπια Λιουμπλιάνα- Σολέ- Ομάδα Προκριματικού- Ομάδα Προκριματικού

Τα επίπεδα των ομάδων των προκριματικών της Ευρωλίγκα
1ο επίπεδο: Άλμπα Βερολίνου- Βιλερμπάν- Κίμκι- Ούνικς Καζάν
2ο επίπεδο: Χέμοφαρμ- Μπουντιβέλνικ-Νίμπουρκ- Λε Μαν
3ο επίπεδο: Χάποελ Γκαλίλ- Μαρούσι-Σαρλερουά- Μπάνβιτ
4ο επίπεδο: Καζέρτα- Μπούντουτσνοστ- Ροάν-Γκρόνιγκεν

Το Eurocup

Σε ότι αφορά στο Eurocup η ελληνική εκπροσώπηση σε ομίλους της κανονικής περιόδου προς το παρόν περιορίζεται στον Πανελλήνιο αλλά μπορεί να φθάσει τις τρεις ομάδες (αν ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών) ή τις τέσσερις αν το Μαρούσι δεν τα καταφέρει στους προκριματικούς της Ευρωλίγκα. Στους ομίλους της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης συμμετέχουν οι: Όλντενμπουργκ- Πανελλήνιος-Σιαουλάι- Βλοκλάβεκ- Κάχασολ-Εστουδιάντες- Ρίγα- Γκέτιγκεν- Κράσνιε Κρίλια και Καντού.

Σ’ αυτές τις 10 ομάδες θα προστεθούν οι 14 που θ’ αποκλειστούν από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και οι 8 που θα περάσουν από τον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης όπου συμμετέχουν 16 ομάδες, προκειμένου να σχηματιστούν οι 32 που θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.