Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πρόσω ολοταχώς για τον ΟΤΕ Satellite

Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά του ΟΤΕ. Ο κύριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας ετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λανσάροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας με το «πακέτο» Hellas Sat HD.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το «μπουκέτο» περιεχομένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση και στο αθλητικό πρόγραμμα, και θα μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που διαθέτει ο Hellas Sat να εκπέμπει δορυφορικά τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει το σχετικό ..........

αίτημα στο ΕΣΡ.

Έτσι ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova με τους πάνω από 331.000 συνδρομητές, η οποία ανήκει στη Forthnet. Μάλιστα, η Nova θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο τις πρώτες εκπομπές τηλεοπτικού περιεχομένου σε Full HD, με την στρατηγική της να εστιάζει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή. Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν πως ο ελληνικός δορυφόρος έχει και τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ΟΤΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2017, οπότε θα βρίσκεται σε τροχιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον Hellas Sat έλαβε πέρυσι την άδεια παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, την δεύτερη που εκχωρήθηκε από το κράτος ύστερα από 10 χρόνια. Το πλάνο των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω του δορυφόρου δεν είναι καινούργιο για τον ΟΤΕ, αφού βρίσκεται στα σκαριά περίπου 3 χρόνια. Πλέον θεωρείται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και περιεχόμενο κατόπιν πληρωμής και όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές «το πακέτο που θα λανσάρει ο Οργανισμός θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Πηγή: Capital

ΣΧΟΛΙΟ
Αλήθεια βρε παιδιά.
Πριν ένα χρόνο περίπου δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν για την λειτουργία της OTE Digital.
Ένα χρόνο μετά βλέπουμε τα ίδια ακριβώς δημοσιεύματα.
Θα τα δούμε και του χρόνου ή θα εκπέμψει επιτέλους η ΟΤΕ Digital??
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να γλυτώσουμε από την ληστρική επιδρομή και τα διάφορα λαμόγια της NOVA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.