Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη Δράκου για το LEADER

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος Δημήτρης Δράκος με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας κ. Χρήστο Ριζά.
Σκοπός ήταν η ενημέρωση για την υπογραφή της προσέγγισης LEADER, σε πρόταση που κατέθεσε η ΝΑΜ μέσω της ΑΝΜΕΣ, για την παραλιακή ζώνη του Νομού Μεσσηνίας.
Η πρόταση έχει την ονομασία «Η ζωή στο μεσσηνιακό ελαιώνα» και είναι μια πρόταση μέσα στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας περιοχών που θέλουν παράλληλη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Ο κ. Δημήτρης Δράκος σημείωσε ότι είναι .........

πρόγραμμα αγροτικό και ότι είναι ένα πρόγραμμα επιλογών. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούνται οι καλύτερες των προτάσεων. Η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων είναι αντικειμενική και μοριοδοτούμενη, πρόκειται για μια εγκεκριμένη διαδικασία στην οποία υπάρχουν δικλείδες που εξασφαλίζουν την αντικειμενική προσέγγιση κάθε πρότασης.
Η συνολική χρηματοδότηση από το πρόγραμμα είναι 11εκ. ευρώ. Η δημόσια δαπάνη είναι 7.2 εκ ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό είναι η συμμετοχή των διακαιούχων.

Ο κ. Δράκος σημείωσε ότι την χρονική περίοδο που ακολουθεί θα προκυρηχθούν τα μέτρα του προγράμματος, μια διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα της ΑΝ.ΜΕΣ (www.anmess.gr) για περισσότερες πληροφορίες.

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.