Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Josef Frank

Josef Frank: Διάσημος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής που γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 του Ιουλίου του 1885 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιανουαρίου 1967.

Αυστριακός αρχιτέκτονας, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, δάσκαλος και συγγραφέας.Ηταν Αυστριακός αρχιτέκτονας και συνδεόταν με το γνωστό Κύκλο της Βιέννης .

Το 1933 μετακόμισε στη Σουηδία, .........

όπου εργάστηκε για την εταιρεία Svenskt Tenn στο σχεδιασμό και μέχρι το τέλος της ζωής του αφιερώθηκε στο σχεδιασμό επίπλων, υφασμάτων Το 1965 κέρδισε το Μεγάλο αυστριακό κρατικό βραβείο για την αρχιτεκτονική.

Τα σχέδιά του ήταν πέρα από το συνηθισμένο και αψηφά σύγχρονες ευαισθησίες προσφέροντας αντίθεση με το γραμμικό.

Η Google αφιερώνει σήμερα στα 125α γενέθλια του μεγάλου αυτού εκπρόσωπου του σουηδικού design που ξεφεύγει εντελώς από το γραμμικό σχέδιο και επηρεασμένος από Ιταλλική Αναγέννηση αλλά και Ασιατική και ευρωπαϊκή τέχνη δημιουργεί κάτι εντελώς διαφορετικό που φέρει τη σφραγίδα του.

Στο γνωστό Αυστριακό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Josef Frank που γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 του Ιουλίου του 1885 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιανουαρίου 1967, έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της.
Επίσης ήταν διακοσμητής εσωτερικών χώρων, δάσκαλος και συγγραφέας και ....συνδεόταν με το γνωστό Κύκλο της Βιέννης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.