Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Προς κινητοποιήσεις και οι βενζινοπώλες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν και οι πρατηριούχοι, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας και προβλέπει την κατάργηση αποστάσεων ασφαλείας για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) συνέρχεται έκτακτα αύριο στις 13.30 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ........

«τα αιφνιδιαστικά μέτρα για την ουσιαστική κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας στην ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης κοινού, λαμβάνονται με εντολή της Τρόικας, η οποία επιβάλει τη μονοπώληση της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα ως μέτρο εξόδου από τη κρίση».

«Αποτελούν δε, χαριστική - φωτογραφική διάταξη για το άνοιγμα πρατήριων από τα σούπερ μάρκετ και την εξόντωση των βενζινοπωλών», συμπληρώνεται.

Η ΟΒΕ υποστηρίζει ακόμα ότι «η εξαγγελία των μέτρων η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την απόσταση των 110 μ. που όρισε ειδική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως «ασφαλή απόσταση» εκρηκτικής ή καύσιμης ύλης από χώρους συνάθροισης κοινού, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους καταναλωτές με δήθεν απελευθέρωση της αγοράς και πραγματικό στόχο την παγίδευσή και ομηρία τους σε μια άνευ προηγουμένου μονοπώληση των καυσίμων από μερικές αλυσίδες μεγάλων συμφερόντων».

Παράλληλα, σε σημερινή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό του κλάδου των βενζινοπωλών, καθώς, όπως υποστηρίζει, το πρωί της Παρασκευής παράγοντες του υπουργείου διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να προχωρήσει πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι θα τεθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση.

«Με τις μεθοδεύσεις αυτές όχι μόνο καταργούνται για πολλοστή φορά στην πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για διάλογο και διαβούλευση με την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς, αλλά οι αρμόδιοι, για λόγους που θα πρέπει να μας εξηγήσουν, φτάνουν στο σημείο να εμπαίζουν έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σε έγγραφο που απέστειλε το πρωί προς το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι στην περίπτωση που το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις του κλάδου, τότε θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και στο κλείσιμο των πρατηρίων.

Υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάργηση των αποστάσεων ασφαλείας προκαλεί προβλήματα ασφαλείας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δημιουργία νέων πρατηρίων σε μια περίοδο που μετά βίας επιβιώνουν τα ήδη υπάρχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.