Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Κίνητρα για εξόφληση ασφαλιστικών οφειλών

Επιπλέον κίνητρα για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με νομοτεχνική βελτίωση, για το ενιαίο σύστημα ρύθμισης οφειλών, που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν μέχρι 15 Οκτωβρίου 2010 αίτηση εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, θα έχουν έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και 60% σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης.

Η ρύθμιση εφαρμόζεται και επί ..........

οφειλετών οι οποίο έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) και τηρούν τους όρους αυτής».

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που προβλέπει πάγιο τρόπο εξόφλησης, συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ειδική Επιτροπή Ρύθμισης Εσόδων. Ο αριθμός των δόσεων φθάνει στις 36 και κατά παρέκκλιση τις 48 για οφειλές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα Ειδικής Επιτροπής Εσόδων. Η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ και προκειμένου για οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του μικρότερη των 100 ευρώ.

Οι διατάξεις αναλυτικά για το ενιαίο σύστημα ρύθμισης των οφειλών, ψηφίστηκαν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (κεφάλαιο ένατο).

Από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.