Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου. Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής, σε σύνολο 289 ψηφισάντων «ναι» είπαν 157 βουλευτές, «όχι» 129, ενώ παρών δηλωσαν τρεις βουλευτές.

Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το νομοσχεδιο, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ παρών δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κιλτίδης. Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά την ολοκληρώση της ...........

ονομαστικής ψηφοφορίας ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου και επί των άρθρων.

«Θα επεξεταστούν τυχόν αδικίες για τους ενστόλους»

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τυχόν αδικίες ή αβλεψίες από την εφαρμογή του ν/σ για τους ενστόλους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, έχουν σταματήσει οι αιτήσεις για τη πρόωρη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη και τα περί μαζικής αποχώρησης στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Αμυνας ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι ακριβή και ότι παρά την κινδυνολογία που υπήρξε, οι αιτήσεις δεν έφτασαν την οροφή του 2008 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διπλασιαστούν οι αναιρέσεις μετά τις αλλαγές που έγιναν.

«Όλα αυτά τα “ωραία” που μας είπατε για τους ένστολους, δεν αντέχουν σε καμία λογική... Εσείς μας είπατε ότι έχει σταματήσει το κύμα φυγής, οι ενώσεις όμως των αξιωματικών, που είναι στο γραφείο αυτή τη στιγμή, μας λένε ότι πρόκειται για κύματα και ότι θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου τους 8.000. Εκπληκτικός αριθμός. Του χρόνου δεν θα έχετε διοικητές! Θα ψάχνετε διοικητές για ένα σύνταγμα ή ένα τάγμα», παρατήρησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. .

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι ρυθμίσεις για το ένστολο στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους τις ιδιομορφίες του επαγγέλματος τους και εκτίμησε πως «έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ορθολογικά και με θαρραλέο τρόπο και στον επικουρικό τομέα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε εξάλλου για την ανάγκη ενός Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο, όπως είπε, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και τόνισε ότι το 2010 θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας γιατί πρέπει να επανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας προκειμένου το 2011 να επανατοποθετηθούμε με τους δανειστές μας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανάψει το φως στην άκρη του τούνελ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.