Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Παρεξήγηση για τον Καλλικράτη

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης κυοφορήθηκε σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, είπε, σε μία αποστροφή του λόγου του, ότι χωρίς το Μνημόνιο ή χώρα δεν θα είχε είχει οδηγηθεί στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Η θέση του αυτή φέρεται ότι ενόχλησε τον ........

Γιάννη Ραγκούση που εκείνη την ώρα μιλούσε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρούν ότι ο Καλλικράτης αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται, ή αποτελεί απόρροια του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.

Λάδι στη φωτιά έσπευσε αμέσως να ρίξει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που λίγο αργότερα πήρε τον λόγο, ζητώντας από τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει εάν είναι η κυβέρνηση που κυβερνά ή η τρόικα: «Ομολόγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι αν δεν υπήρχε Μνημόνιο δεν θα υπήρχαν αλλαγές» και σχολίασε ότι αυτό συνιστά παραδοχή ότι «υπάρχει μια άλλης μορφής διακυβέρνηση της χώρας».

Λίγο αργότερα και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεσολαβήσει τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Ραγκούση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής ότι τα λεγόμενά του «παραποιήθηκαν», και ότι η οποιαδήποτε σύνδεση του Καλλικράτη με το Μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.