Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ένας καθιερωμένος θεσμός για την τέχνη του χορού, το 16ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται ως τις 22 Ιουλίου, προβάλλοντας το έργο καταξιωμένων χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη φετινή διοργάνωση: το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων μειώνονται αισθητά. Οι φίλοι του χορού όμως θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα, καθώς ο αριθμός των παραστάσεων παραμένει ο ίδιος.

Από το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ........

ξεχωρίζει η ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, από τον γνωστό αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη με προορισμό Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου. Σε αυτόν τον υποβλητικό χώρο η Ντόρα Μπακοπούλου θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Σοπέν, ενώ η Αλεξάνδρα Ραγκόφσκα θα ερμηνεύσει μια σύντομη χορογραφία της Ζουζούς Νικολούδη (σε διδασκαλία της Γιάννας Φιλιπποπούλου).

Η ομάδα «La Macana» από την Ισπανία, εμφανίζεται με το ντούο «Ven», μια χορογραφική πρόταση για τη δυαδικότητα ( 17/7).

Στις 17/7, ο Γιαν Φαμπρ στο έργο του «Another Sleepy Dusty Delta Day», με μια γραφή που θυμίζει τον αποκαλυπτικό κινηματογράφο του Λαρς Φον Τρίερ, συνθέτει μια ωδή πάνω στην ελευθερία της επιλογής του θανάτου και στον έρωτα, την οποία ερμηνεύει η Άρτεμις Σταυρίδη.

Η Κλάουντια Τριότσι, ιταλίδα περφόρμερ αναβιώνει ένα παλιότερο έργο της, την εγκατάσταση-περφόρμανς «Park» (1998), στην οποία επιτρέπει στο κοινό να εισχωρήσει στο σπίτι μιας νοικοκυράς-μηχανής (στις 17/7).

Η ομάδα «les ballets C de la B» επανέρχεται στην Καλαμάτα, με το έργο « Out of Conteχt» του Αλαίν Πλατέλ, που είναι αφιερωμένο στην Πίνα Μπάους (18/7).

Η Αλεξάνδρα Βάγερσταλ, κύπρια χορογράφος που ζει και διακρίνεται στη Γερμανία, έρχεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ , με το «Tomorrow in present tense», μια παράσταση για τα εσωτερικά σύνορα (18/7).

Τη σκυτάλη παίρνει η ομάδα «Lemurius» (στις 19/7), που συγκεντρώνει τέσσερις γνωστούς χορευτές (Γιάννης Μανταφούνης, Κατερίνα Σκιαδά, Νίκος Δραγώνας, Όλια Λυδάκη). Mε ερευνητική διάθεση χορογραφούν από κοινού μια παράσταση πάνω στο χρόνο με τίτλο « Crosstalk».

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «Roméos et Juliettes» παραγωγή του «Théâtre de Suresnes Jean Vilar» σε χορογραφία του Σεμπαστιάν Λεφρανσουά από τη Γαλλία. Ο Λεφρανσουά κλείνει το μάτι στον Σαίξπηρ για να συνδέσει θέατρο και χορό μέσα από ριψοκίνδυνες φιγούρες χιπ-χοπ. Οι νεαροί Ρωμαίοι και Ιουλιέττες του Λεφρανσουά μας ταξιδεύουν στα προάστια των μεγαλουπόλεων, όπου οι νέοι ζουν τις δικές τους ιστορίες αθωότητας και αντιπαλότητας (21 και 22/7).

Πληροφορίες: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, τηλ. 27210 83086 και 27210 90886 , Φαξ: 27210 26966, www.kalamatadancefestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.