Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Όσο περνάει ο καιρός , τόσο η Ιπποκράτους (όσο και η Ρηγίλλης) καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Γράφει ο Αλχημιστής στο Filiatra blog.

Όσο περνάει ο καιρός , τόσο η Ιπποκράτους όσο και η Ρηγίλλης καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους ,όχι μόνο για την Περιφέρεια που είναι το κύριο μέλημά τους, αλλά και για την Καλαμάτα, για την Τριφυλία και τους άλλους δήμους.

Στην περιοχή μας, μετά το τερατόμορφο δήμο-πόλη, που δημιούργησαν, προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη της Κυπαρισσίας, ουσιαστικά σε βάρος των άλλων δύο πόλεων, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, σκέπτονται από την μεριά του Κυβερνητικού μπλοκ, πως θα μπορέσουν να ελέγξουν καλύτερα τις καταστάσεις.

Είναι γεγονός ότι οι υποστηρικτές του ..........

νέου Καλλικρατικού δήμου, είναι μειοψηφία. Όποιος και να είναι υποψήφιος είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει..
Επιπλέον θα είναι και η αποχή των ψηφοφόρων, που δημιουργούν οι έκτακτες συνθήκες της πολιτικής ζωής της χώρας, την οποία όμως η κυβερνητική πλευρά ελπίζει ότι μπορεί να την χρεώσει στην Ν.Δ.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα! Παλαιά και έμπειρα όσο και ηθικά στελέχη, απέχουν από το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας, αρνούμενοι τις μεθοδεύσεις, όπως επίσης αρνούνται να χρεωθούν την βάρβαρη πολιτική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της Λαϊκής τάξης.

Κατά την γνώμη μας, μόνο ισχυρά φιλόδοξοι άνθρωποι, είναι δυνατόν να φιλοδοξούν να μπουν υπό την κρίση του κόμματος…. προκειμένου να πάρουν το χρίσμα!
Έτσι, δεδομένου ότι κανένα κακό δεν έρχεται μόνο του αλλά φέρνει και το αντίστοιχο καλό, προβλέπεται να μην υπάρχουν υποψηφιότητες που χαρακτηρίζονται «Αντάρτες».
Δεν ξέρουμε βέβαια, πόσο ικανοποιεί η κατάσταση αυτή τα επιτελεία των κομμάτων!

Μέχρι στιγμής βέβαια οι πληροφορίες λένε, πως οι μόνοι που ζητούν το χρίσμα είναι ο Κος Πετρόπουλος από την Κυπαρισσία και ο Κος Σωτηρόπουλος από τα Φιλιατρά. Και οι δύο, επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν!
Κάποιοι λένε , ότι τελικά θα τα βρουν μεταξύ τους… ότι θα τους ενώσει ο κίνδυνος πανωλεθρίας, που είναι μεγάλος και για τους δύο και όσο και να υπάρχει η δικαιολογία της κυβερνητικής πολιτικής, το κάζο θα είναι μεγάλο!
Κάποιοι άλλοι λένε όχι , θα συνεχισθεί και από τους δύο , η επίκληση της βοηθείας του κόμματος, να πάρουν δηλαδή το χρίσμα, ελπίζοντας στο θαύμα μιας και δεν έχουν άλλα περιθώρια…..

Ο κος Σωτηρόπουλος, μετά την στήριξή του από τα παλαιά και κατεστημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να επιβληθεί του Κου Σαπέρα που ήταν ανεξάρτητος όπως και ο κος Πετρόπουλος του Κου Τσίγγανου που ήταν και αυτός ανεξάρτητος…
Βέβαια κατά πόσο η νίκη τους αυτή ήταν πύρρεια ή όχι θα αποδειχθεί τώρα!

Στην συνέχεια ο κος Σωτηρόπουλος , αφού φρόντισε να μείνει μόνος του στην Τ.Ο. Φιλιατρών μαζί με τον συνταξιούχο αστυνομικό από τον Πύργο που έκανε και κάνει τον γραμματέα , όρισε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα, προκειμένου να μπορέσει να το ελέγξει ολοκληρωτικά! Αρκετά έμπειρα στελέχη , άνοιξαν πανιά, αφήνοντας τον Κο Σωτηρόπουλο , με τους ….οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, μόνο του!
Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο ο κος Σωτηρόπουλος αντιπροσωπεύει ή όχι το 30%- 40% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ…..

Ο ίδιος πάντως , για δικούς του λόγους, δεν αυτοπροτάθηκε για το χρίσμα, αλλά προτίμησε, προφανώς για να έχει μεγαλύτερο «πρεστίζ», να τον προτείνουν τα ….κομματικά όργανα!!!!

Έχει και στο παρελθόν χρηματίσει δήμαρχος, με …ασήμαντα έργα, που δεν τα επικαλείται ούτε ο ίδιος…. ¨ήταν Δήμαρχος, Διευθυντής στο Κ.Υ. Φιλιατρών, ενώ ταυτόχρονα ήταν και πρόεδρος Συμβουλίου Περιοχής!!!!!!
Είχε συγκεντρώσει όλες της εξουσίες στα χέρια του, αλλά οι συχνοί τσακωμοί με τα μέλη της δημοτικής του ομάδα, δεν επέτρεψαν την παραγωγή του όποιου έργου. Ήταν υποστηρικτής του νέου δήμου με αστερίσκο (δηλαδή με έδρα τα Φιλιατρά), κάτι που του χρεώνουν και από δύο πλευρές, και που θα του κοστίσει πολύ, διαφοροποιούμενος από την κοινωνία της πόλης…. Αλλά και από το μπλοκ….

Οι Πιθανότητες είναι ανύπαρκτες…….
Θα πάρει μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αυτούς που πιστεύουν στον νέο δήμο Τριφυλίας …
… Μόνη του ελπίδα, να στηρίξει τον Κο Πετρόπουλο και να συμφωνήσει να λάβει το Αξίωμα του αντιδημάρχου Φιλιατρών!
Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, υπό της παρούσες συνθήκες……..

Ο κος Πετρόπουλος
γνωστός δικηγόρος, γόνος ισχυρής οικογένειας, έντιμος, με συνεχή πετυχημένη παρουσία στην Τοπική Αυτοδίοικηση, είτε σαν μέλος του Δημοτικού συμβουλίου, είτε σαν μέλος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και έχει προσβασιμότητα εξ αυτού του λόγου, τόσο στα Φιλιατρά όσο και στους Γαργαλιάνους αλλά και στα άλλα Δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής.
Ηγετική φυσιογνωμία, μπορεί να ενσαρκώσει το όραμα και την ελπίδα….. Με ένα βασικό ελάττωμα!
Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αν του δοθεί!!!!!
Αδικεί τον εαυτόν του, αν και παλικαρίσια, ζήτησε ο ίδιος να είναι υποψήφιος και δεν χρησιμοποίησε τα κομματικά στελέχη………

Θα λάβει όλους τους «Κυπαρίσσιους» του ΠΑΣΟΚ, σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους και όλους του ΠΑΣΟΚ στην Κυπαρισσία!!! Από εκεί και πέρα, όπου αλλού μπορεί να ακουμπήσει…. Αν και μοναδική, πολύ δύσκολη περίπτωση……

Πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση για το κυβερνών κόμμα, η περίπτωση της... Τριφυλίας!!!!
Θα έχει πάντως την ευκαιρία να ξεθυμάνει κάπως τη λαϊκή οργή....

7 σχόλια:

  1. Εμείς πάλι προτείνουμε κάτι πολύ καλύτερο.

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ
    Απο Φιλιατρά και Γαργαλιάνους να βγεί ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ Υποψήφιος που να τον στηρίξουμε και οι δύο πολεις.

    ΣΚΟΠΟΣ: να μην βγεί ΔΗΜΑΡΧΟΣ απο την Κυπαρισσία.
    ΣΤΟΧΟΣ: ΚΟΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΛΑΝΩΝ να βγει δήμαρχος.

    Και το πάμε και παραπέρα.
    Αν αυτη την φορά είναι υποψήφιος απο τα Φιλιατρά, την επόμενη ο υποψήφιος θα είναι απο τους Γαργαλιάνους. Την μεθεπόμενη απο τα Φιλιατρά, την μεθ, μεθ επόμενη απο τους Γαργαλιάνους κλπ κλπ

    Με τον τρόπο αυτόν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ.

    Πως το κόβετε Φίλοι Γαργαλιανιώτες???????
    Είναι εφικτό, Μπορούμε να το κανουμε. Συντονισμενη ενημερωση για το τι πρέπει να κανουμε χρειάζεται να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόλπα και παραμύθια ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θεσούλες,τα προισταμενιλίκια, οι παράνομες συνδέσεις στην χαλασμένη αποχέτευση,και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι καθώς και οι προδοσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά ρε παιδί μου μη μας πείτε ότι τα Φιλιατρά έχουν και το κλειδί της γής που γυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε ο κ. Σωτηρόπουλος είναι ένας Φιλιατρινός που αν μη τι άλλο δικαιούτε σεβασμό απο όλους μας...και ειδικά απο νεότερους σαν και σένα...ρώτα τους παλαιότερους πρώτα για την στήριξη στον πόνο, την προσφορά στα κοινά και την αγάπη που έχει για την πόλη μας. Παιδί μου μην ξεφεύσεις για λόγους προβολής και δημοσιότητας του site σου, ούτε να τυφλώνεσαι με φανατισμό και να υποστηρίζεις άτομα και επιλογές σαν τον Ξύγκα - Παγάνη και δεξιές ιδεολογίες που καμμία σχέση δεν έχουν με την ανοχή της διαφορετικότητας που νομίζω σε ενδιαφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ποιός σου είπε ότι Δεν σεβομαι τον κο Σωτηρόπουλο? Απλως Διαφωνώ με την θέση που υποστήριξε για Δήμο Τριφυλίας.
    Και η διαφωνία μου για οποιαδήποτε μορφή συνενωσης με την Κυπαρισσία δεν ειναι τωρινή.
    ήταν και επι Καποδίστρια 2 (ΝΔ).

    Δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι κακό για τον κο Σωτηρόπουλο.
    Είδες εσύ τίποτα κακό??
    Απεναντίας που έγραψα ότι πρέπει οι δύο πόλεις να βαλουν ένα κοινό άτομο για Δήμαρχο.
    Ποιό θα είναι αυτό?? Δεν το ξερω. Μπορεί να είναι ο Σωτηρόπουλος. μπορεί αν είναι ο Καλοφωλιάς, Μπορεί να είναι ο Χ, ο Ψ, ή ο Ω κύριος.

    Αυτόν λοιπόν που θα επιλεχθεί ΠΡΕΠΕΙ να τον στηρίξουμε και οι δύο πολεις να τον βγαλουμε Δήμαρχο. Για να μην βγεί ΠΟΤΕ δήμαρχος καταγόμενος απο την Κυπαρισσία.

    Και το πήγα και παραπέρα. Και λέω.
    Αν αυτή την φορά είναι απο τα Φιλιατρά ο υποψήφιος, τότε την επόμενη να είναι απο τους Γαργαλιάνους.
    Και πάλι το ίδιο. Να πηγαίνει Δηλαδή εναλλάξ.

    Τωρα εσύ που είδες να υποστηρίζω άτομα και επιλογές σαν τον Ξύγκα - Παγάνη και δεξιές ιδεολογίες??? Μάλλον ήταν της φαντασίας σου.

    Η γνωμη μου ήταν ΟΧΙ με την Κυπαρισσία Επι Καποδίστρια 2... (Επι ΝΔ). Και τωρα η ιδια άποψη είναι. Απλα συνεπεσε να ειναι ιδια με του Ξυγκα.

    Είναι κακό αυτό? Για την πολη μου ενδιαφέρομαι και οχι για το αν θα αναπτυχθεί περαιτέρω η Κυπαρισσία.
    Όπως και οι Κυπαρίσσσιοι χέστηκαν για εμάς. Να στο πω και πιο ωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και αν δεν πρόσεξες, πάνω πάνω λεει:

    Γράφει ο Αλχημιστής στο Filiatra blog.
    Και το Αλχημιστής στο Filiatra blog είναι link.

    To πατάς και πας να το διαβάσεις και εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει δίκιο ο Φιλιατρά News, μαύρο στους Κυπαρίσσιους υποψηφίους και σε όλους όσους στηρίζουν τις αχόρταγες φιλοδοξίες της Κυπαρισσίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.