Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Στην καταστροφή οδηγεί η κυβέρνηση τους αγρότες

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή σχετικά με τον αντίκτυπο από τις μεταρρυθμίσεις των κυρώσεων τις ΕΕ όσον αφορά στις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης στην ουσία επιβεβαίωσε την συμφωνία της κυβέρνησης στη διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος των χωρών...

με υπερβολικό έλλειμμα, που μπορούν να συμπεριλαμβάνουν μέχρι και την πλήρη περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαχινίδη ότι «επιχείρησε ματαίως να “χρυσώσει το χάπι” των οδυνηρών επιπτώσεων σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και πρώτα απ’ όλα σε βάρος των αγροτών».

Σε παρέμβασή του εξάλλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του, ο κ. Λαφαζάνης είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τον αγροτικό κόσμο στην εξαθλίωση και την αγροτική οικονομία στην τελειωτική καταστροφή.

«Φανταστείτε μια χώρα σαν την Ελλάδα, στη φάση που βρισκόμαστε, να μην εισπράττει κοινοτικές επιδοτήσεις από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και όμως να είναι υποχρεωμένη να τις καταβάλει στους δικαιούχους και ιδιαίτερα στους αγρότες.. Απλώς δεν θα τις καταβάλει», είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.