Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στόχος η ένταξη των αγροτών στις ΑΠΕ

Η ένταξη των αγροτών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά, αλλά και η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών οργανώσεων, είναι οι δύο βασικές πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόμενη διετία.

Όπως είπε η Κατερίνα Μπατζελή, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να βγει στον αέρα προκήρυξη προγράμματος, για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων έως 50.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε οι σχετικές δηλώσεις, θα κατατίθενται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά.

"Προχωράμε σε γρήγορες και ευέλικτες επενδυτικές δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την προστασία της δημόσιας υγείας" τόνισε η κ. Μπατζελή.

Όσον αφορά το συνεταιριστικό κίνημα, η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι θα ιδρυθούν νέοι συνεταιρισμοί με βασικό στοιχείο την υποχρεωτικότητα (οι συνέταιροι θα παραδίδουν την παραγωγή τους στην οργάνωση).

Τα παραπάνω στοχεύουν στην ...

παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με χαμηλό κόστος και ασφάλεια για τον καταναλωτή. Η νέα γενιά τροφίμων θα αποτελείται από προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, βιολογικά και όλα αυτά ενταγμένα στη Μεσογειακή διατροφή. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει αναλάβει μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια για τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα με τη διοργάνωση ενός δικτύου Γιορτών Ελληνικής Γης.

Τέλος, η κ. Μπατζελή εξήγγειλε τη δημιουργία των αγροτικών ΤΕΜΠΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου με διαθέσιμο κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.