Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Γ. Ραγκούσης: «Οχι» στις πρόωρες εκλογές

«Οχι» στις διπλές εκλογές το Νοέμβριο λέει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής και χαρακτηρίζει τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών «εύλογες και αναμενόμενες».

«Η ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων, ιδίως όταν υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα τόσο πολλές αποφασιστικής σημασίας θεσμικές αλλαγές, είναι εύλογες και αναμενόμενες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Επιπλέον, ο ΥΠΕΣ προαναγγέλλει το σχεδιασμό .........

-μετά τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση- του «Καλλικράτη του κράτους» και εξηγεί: «Ετοιμάζουμε τη μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση στην κεντρική διοίκηση για να γίνει επιτέλους πράξη το επιτελικό κράτος, που συνιστά θεμέλιο μιας νέας πολιτείας που οικοδομείται. Το νέο επιτελικό κράτος θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα σύστημα αξιολόγησης αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών υπαλλήλων, πάνω στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό κράτος».

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι «την ώρα που η χώρα προχωράει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, ο κ. Σαμαράς το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται πεισματικά τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και το πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

«Το αντιπολιτευτικό του παρόν της καταψήφισης κάθε διαρθρωτικής αλλαγής, ακόμα και των νόμων της αξιοκρατίας για τις προσλήψεις και τις προαγωγές είναι συνέχεια του κυβερνητικού παρελθόντος της ΝΔ του Κ. Καραμανλή που οδήγησε παραλίγο στη χρεοκοπία της χώρας», συμπληρώνει.

Τέλος, με αφορμή τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για παράνομες προσλήψεις σε εταιρείες του Δημσίου επί κυβερνήσεως ΝΔ, ο ΥΠΕΣ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έβαλε «οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε αυτήν την πρακτική από τις 4 Οκτωβρίου».

«Η ΝΔ εξακολουθεί και υπερασπίζεται τις πελατειακές πρακτικές που μέχρι και την τελευταία στιγμή προ των εκλογών διέλυαν το κράτος με αναξιοκρατικές προσλήψεις», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.