Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η πρόεδρος της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΤ κο Νικόλα Κανελλόπουλο απέστειλε σήμερα η πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής προβολής Μεσσηνίας Κα Αντωνία Μπούζα.

Στην επιστολή της η κα Μπουζα κάνει αναφορά για το πρόβλημα που αντιμετώπισε πρόσφατα το αεροδρόμιο καλαμάτας καθώς και την συχνότητα με την οποία έρχονται αεροπλάνα στον Νομό μας και έχουν να κάνουν με την μεγάλη επένδυση της ΠΟΤΑ.

Συγκεκριμμένα η κα Μπούζα αναφέρει:

Κ.Πρόεδρε
Οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν ενισχύσει σημαντικά την επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία. Ανοίγονται μέσω αυτών , νέες προοπτικές ενίσχυσης πολλών ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός ,ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός. Τα τελευταία χρόνια έχει καταβληθεί από τη Ν.Α.Μ. στοχευμένη προσπάθεια ,για να αναδειχθεί και να προβληθεί όσο το δυνατόν καλύτερα , η πολυμορφία του τουριστικού μας προϊόντος.

Αυτό ,σε συνδυασμό με τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στη Μεσσηνία στον τομέα του τουρισμού , έδωσαν κίνητρο σε επενδυτές στον τομέα των αερομεταφορών, να ρισκάρουν και να δρομολογήσουν πτήσεις στη Μεσσηνία, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις πτήσεις ,διότι υπήρχαν τα τεχνικά μέσα που προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Κάποιο όμως τεχνικό πρόβλημα , κατέστησε προβληματική τη λειτουργία του ραδιοβοηθήματος, που διευκολύνει την προσέγγιση των αεροσκαφών τις νυκτερινές ώρες, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αυτό είχε σαν συνέπεια, οι πτήσεις της TUIFLYαπό Φρανκφούρτη, να διευκολύνονται προσωρινά από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Η δυσλειτουργία αυτή , πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί , προκειμένου να συνεχίσουν οι πτήσεις αυτές από τη Γερμανία αλλά και από άλλες χώρες ,που έχουν ως προορισμό τη Μεσσηνία.

Τόσο από τον κ. Νομάρχη Μεσσηνίας, αλλά και από εκπρόσωπό μας στο Κοινοβούλιο, έγιναν παρεμβάσεις , για την αποκατάσταση της βλάβης μέσα στο εύλογο διάστημα που απαιτούν οι εργασίες αυτές.

Επειδή το ζήτημα της αξιοπιστίας της Χώρας μας σε όσους ρισκάρουν και επενδύουν στον τουρισμό μας , κλονίζεται μερικές φορές από συμπεριφορές ή παραλείψεις μας, παρακα-λώ, όπως ασκήσετε κι εσείς την επιρροή σας στην αρμόδια Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας για τη γρήγορη αντικατάσταση του προβληματικού μηχανήματος, ούτως ώστε να αποτρέψουμε τυχόν ματαίωση του προγράμματος της TUIFLY στη Μεσσηνία.

Η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π.
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.