Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Νέες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως

Εκτονώθηκε η ένταση στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες ΦΔΧ αναμένουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με αρμοδίους του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συνάντηση των απεργών και του υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγου, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Ρέππα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν μέρος των .........

επαγγελματιών πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείου, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 μεταφορείς, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.

Πάντως, χωρίς καύσιμα παραμένει και σήμερα η αγορά. Ελάχιστα πρατήρια, τα περισσότερα ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας διαθέτουν πλέον καύσιμα και η διανομή γίνεται με "δελτίο", δηλαδή με πλαφόν για κάθε όχημα.

Αν και εκατοντάδες βυτιοφόρα βρίσκονται ήδη έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δηλώνουν «φαντάροι» μετά την επιστράτευση και αρνούνται να προχωρήσουν στη διακίνηση καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων, καθώς βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις, μη επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπολούζες, που έγραφαν «ή ταν ή επί τας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων, περιστασιακά σημειώθηκαν μικροεντάσεις, τη στιγμή που η αστυνομία τηρεί διακριτική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το χώρο.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.