Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Εξετάζεται δίμηνη παράταση για τους ημιυπαίθριους

Το ενδεχόμενο να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2011, για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων εξετάζει η κυβέρνηση λόγω της μικρής προσέλευσης των ιδιοκτητών ακινήτων.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 25.000 αιτήσεις για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων που υπολογίζονται σε 10 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, με τη συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων να προέρχονται από κατασκευαστές.

Παράλληλα με την είσπραξη των ειδικών ..........

προστίμων για τους ημιυπαίθριους, επισπεύδεται και η είσπραξη των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί για αυθαίρετες κατασκευές (υπολογίζονται περίπου σε 500 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα κατάρτισης νομοσχεδίου για νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων. Αντίθετα, όπως είπε, αρχίζει «σαφάρι» για τον καταλογισμό και την είσπραξη προστίμων από όλα τα αυθαίρετα.

Στόχος να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες, προκειμένου να παρουσιαστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την είσπραξη των εσόδων την επόμενη διετία, στους απεσταλμένους της τρόικας που φθάνουν τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Επί τάπητος και τα τέλη κυκλοφορίας

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την υπουργό Περιβάλλοντος την Τετάρτη, τέθηκε και το θέμα των τελών κυκλοφορίας, καθώς το νέο σύστημα θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.

Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», η πρόταση για κατάργηση των τελών κυκλοφορίας το 2011 και αντικατάστασή τους με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να χάνει έδαφος. Έτσι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στα εξής:

* το ύψος των τελών να επιστρέψει στα επίπεδα του 2009 για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31/12/2010, δηλαδή ανάλογα με τον κυβισμό τους, με μια μικρή προσαύξηση (10% - 20%).

* για όσα Ι.Χ. ταξινομηθούν από την 1/1/2011 τα τέλη να υπολογίζονται με βάση τους ρύπους που εκπέμπουν.

Από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.