Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους επαγγελματίες για μικρά ποσά

Για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους επαγγελματίες, εφόσον πρόκειται για μικρά ποσά, δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να φέρει νέα διάταξη για τον ΦΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές θα γίνονται μόνο μετά από έλεγχο, ενώ προανήγγειλε τη δυνατότητα συμψηφισμού χρεών και οφειλών στο δημόσιο, αλλά και την επιτάχυνση των ελέγχων.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε ........

το ενδεχόμενο να καταφύγει η κυβέρνηση σε πρόσθετα οικονομικά μέτρα. «Δεν πρόκειται να αποτύχουμε. Τηρώντας αυτά που έχουμε δεν χρειάζεται να παρθούν νέα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να φορτώνουμε συνέχεια πράγματα στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ανεργία

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση της ανεργίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 13%. Διευκρίνισε πάντως ότι «η ανεργία πάντα μειώνεται όταν ανακάμπτει η οικονομία».

«Το 2011 θα είμαστε σχεδόν σε ισορροπία και το 2012 θα είναι θετικό. Έχει να κάνει με τις κινήσεις που κάνουμε», επισήμανε, προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα απελευθερωθούν τα επαγγέλματα, όσο πιο γρήγορα υπάρξει ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα, και μειωθούν τα ελλείμματα, τόσο πιο σύντομα θα επανέλθει η ανάπτυξη.

«Επιστρέφουμε στην εμπιστοσύνη»

Ο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας, τονίζοντας ότι με αυτά που έχουν γίνει από το τέλος του χρόνου η χώρα αρχίζει να γυρνάει σελίδα. «Σε έξι μήνες η Ελλάδα θα έχει δείξει αν για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πιάσει τον στόχο του ελλείμματος», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τους επόμενους μήνες καθοριστικούς για το αν θα μπορέσουν να συμμαζευτούν – όπως είπε - τα ασυμμάζευτα του ελληνικού δημοσίου.

«Η οικονομία θα πάει καλύτερα από ότι πιστεύει ο κόσμος. Παρά την ύφεση φαίνεται ότι στο τέλος του χρόνου θα είμαστε καλύτερα. Αρχίζει και επιστρέφει η εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.