Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Δήμος Τριφυλίας. Τα ονόματα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε λίγες μέρες αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις τοπικές εκλογές, αλλά μέχρι στιγμής στο, νέο, Δήμο Τριφυλίας, φαινομενικά τουλάχιστον, το κλίμα που επικρατεί σε τίποτα δε θυμίζει άλλες, αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος.

Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει ότι δεν ........

υπάρχει ενδιαφέρον για τις εκλογές και τη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, «παίρνοντας στα χέρια της» τα ηνία του νέου και μεγάλου αυτού Δήμου, αλλά έχει, κυρίως, να κάνει με τα νέα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται, τους νέους συσχετισμούς που «δημιουργούνται» και, φυσικά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής!

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, εντείνονται οι διεργασίες τόσο εντός των κομμάτων όσο και μεταξύ ενδιαφερόμενων υποψηφίων και πολιτών. Οι επιτελείς και των δύο μεγάλων κομμάτων δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα πρόσωπα που θα στηρίξουν, αφού ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Μεσσηνίας και ο πέμπτος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, η εκλογή προσκείμενου στο ένα ή το άλλο κόμμα θα στείλει πολιτικά μηνύματα για τη στάση και τάση του εκλογικού σώματος της περιοχής, χωρίς να παραβλέπεται το γεγονός και των τοπικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, το τοπίο φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο από αυτό της Ν.Δ. Δύο υποψηφιότητες κατετέθησαν για αξιολόγηση στα Όργανα του Κινήματος. Του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας Θανάση Πετρόπουλου, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Φιλιατρών Δημήτρη Σωτηρόπουλου, που ετεροπροτάθηκε. Και οι δύο υποψηφιότητες έχουν σοβαρά πλεονεκτήματα και, από τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο Δήμο Τριφυλίας, χαρακτηρίζονται υποψηφιότητες με προοπτική νίκης!

Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες και όσα ακούγονται στην περιοχή, ο Θανάσης Πετρόπουλος φέρεται να έχει ένα ισχυρό προβάδισμα, που είναι η διεισδυτικότητά του σε άλλους πολιτικούς χώρους (είναι γνωστό ότι στην Κυπαρισσία στηρίχθηκε και στηρίζεται από ανθρώπους από όλα τα κόμματα, υπερβαίνοντας αγκυλώσεις του παρελθόντος και κομματικά χαρακώματα, ενώνοντας υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και συνθέτοντας απόψεις) και η πίστη του στη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της διοίκησης, καθώς και το γεγονός ότι πιστεύει (το είχε προτείνει άλλωστε) στο Δήμο Τριφυλίας, τις δυνατότητες της περιοχής και των ανθρώπων της και την προοπτική που ανοίγεται στη νέα εποχή! Μάλιστα, τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα φέρονται διατεθειμένοι να στηρίξουν και στελέχη της Αριστεράς, στη βάση, βεβαίως, ενός πλαισίου προγραμματικής συμφωνίας.

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, από την άλλη, είχε ταχθεί υπέρ του Δήμου Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά (αφού δεν περπάτησε η αυτονόμηση των Φιλιατρών) και εναντίον της δημιουργίας Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους με σειρά επιχειρημάτων, κάτι για το οποίο, κυρίως, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Φιλιατρών τον μέμφεται…

Ν.Δ.

Στη Ν.Δ. το τοπίο είναι θολό, κι αυτό, επειδή οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί, από διαφορετικές περιοχές, με ξεχωριστά ερείσματα η κάθε μία στη Ρηγίλλης, καθώς και εκ του γεγονότος ότι με τη στήριξη της Ν.Δ. έχουν εκλεγεί 3 δήμαρχοι (Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Αυλώνα), οι οποίοι με την προτίμησή τους σε κάποιον ενδιαφερόμενο υποψήφιο θα προσδώσουν στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα «άλλη», υποτίθεται, δυναμική.
Από τους δημάρχους, ούτε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης ούτε και ο δήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης φέρονται διατεθειμένοι να είναι υποψήφιοι και, βεβαίως, ούτε και ο δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, που από την αρχή είχε ταχθεί κατά του «Καλλικράτη» και εναντίον της δημιουργίας Δήμου Τριφυλίας, λέγοντας, μάλιστα, πως δε θα ασχοληθεί με τις εκλογές και θα αντιπαλέψει αυτό το Δήμο!

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει ο φαρμακοποιός Βασίλης Παπαθεοδοσίου από τα Φιλιατρά, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά χρόνια τώρα και υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη και εν συνεχεία στέλεχος της Ν.Δ.
Από τα Φιλιατρά «παίζει» και το όνομα του Κώστα Κόλλια, υποψήφιου βουλευτή σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και πρώην γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με στελέχη στην περιοχή για την προώθηση της υποψηφιότητάς του. Τη συγκεκριμένη, μάλιστα, υποψηφιότητα φέρονται να στηρίζουν τόσο ο δήμαρχος Φιλιατρών με συνεργάτες του, όσο και ο δήμαρχος Κυπαρισσίας με συνεργάτες του. «Αγκάθι» για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα ακούγεται πως είναι η στήριξή του στην Ντόρα Μπακογιάννη για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.
Για υποψήφιος «παίζει» ο δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος, τον οποίο φέρονται να στηρίζουν αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη της περιοχής, ενώ έχει στενή φιλία με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Την υποψηφιότητα του γιατρού Τάκη Κατσίβελα από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος έχει και συγγενικούς δεσμούς με τον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζουν κομματικά στελέχη και πολίτες από την περιοχή, σημειώνοντας πως είναι άφθαρτος, έχει κύρος και μπορεί να ενώσει και να συσπειρώσει κόσμο με διαφορετικές αφετηρίες.

Τελευταία, ακούγεται και το όνομα της Μπέσσυς Πλέτσα, πολιτευτού της Ν.Δ. Όπως λένε οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, «μια γυναίκα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ενώσει τις διαφορές των ανδρών!».

Πηγή: Θάρρος

2 σχόλια:

  1. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι αυτοί που αντιπάλευαν την ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ(Δεύτερος Δήμος στην Τριφυλία και πέμπτος στην Περ.Πελλοποννήσου) και ήθελαν να σπάσουν σε μικροφέουδα την Τριφυλία (για το καλό μας και για το καλό τους)έχουν αρχίσει όχι μόνο να ασχολούνται αλλά δείχνουν και ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το ΕΚΤΡΩΜΑ του Δήμου Τριφυλίας για το καλό μας φυσικά.
    Βλέπουν ότι μετά την 31-12-2010 και οι δουλειές τους θα πέσουνε και δεν θα τους μιλάει ούτε και ο γείτονάς τους.
    Βέβαια όπου βρεθούν για αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ μιλούν
    το κατηγορούν,και καλά λένε ότι είναι δύσκολο να συνυπάρξουν οι τρεις μεγάλες πόλεις λες και
    τους χωρίζει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΑΙΓΑΙΟ.
    Και για να μην παραιξηγηθούμε μιλάμε γι αυτές τις 30 οικογένειες και στις τρεις μεγάλες πόλεις που για το καλό μας δεν ήθελαν τον 2ο
    Δήμο στην Μεσσηνία και τον 5ο στην Πελοπόννησο
    και ήθελαν τους μικρούς και ευέλικτους! Δήμους
    για το καλό μας και για το καλό τους φυσικά διότι στους Δήμους αυτούς θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι και οι επιχειρήσεις φυσικά να
    δουλεύουν στα κόκκινα.
    Κύριοι καληνύχτα σας και καλό βόλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.