Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση του Δημου Φιλιατρών για τα αδέσποτα

Καταδικάζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη την απάνθρωπη εξόντωση τεσσάρων αδέσποτων σκύλων που έλαβε χώρα στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας. Η προστασία των ζώων αφορά όλους και όχι μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας.
Έχει σχέση με τον πολιτισμό μας, με την εικόνα της κοινωνίας μας και την καθημερινότητά μας.

Αυτονόητο είναι ότι η ζωή σε όποια ..........

της μορφή και έκφανση είναι σεβαστή και η αφαίρεσή της είναι έγκλημα. Συλλέξαμε επτά φόλες από το χώρο της πλατείας και μία εξ’ αυτών στείλαμε για ανάλυση σε χημικό εργαστήριο. Μεταφέραμε στην περιοχή Μόρενα, εκτός πόλης, τέσσερις σκύλους και τους περιθάλψαμε για να μη δηλητηριασθούν.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι αδιάφορη και λανθασμένα αποδίδεται σ’ αυτή οποιαδήποτε ευθύνη. Ήδη ξεκίνησε έρευνα για το γεγονός και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.
Ένα ατυχές και καταδικαστέο γεγονός που προκαλεί τον αποτροπιασμό και φρίκη όλων μας από ένα άθλιο και βάρβαρο δολοφόνο, κάτοικο ή μη του Δήμου μας, δε χαρακτηρίζει μια πόλη , που η πολιτιστική της πορεία έχει αποδείξει την ποιότητά της. Ο Δήμος μας κατευθύνεται σε λύση τους προβλήματος και την ευζωία των ζώων.
26.7.2010
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

14 σχόλια:

  1. "Μεταφέραμε στην περιοχή Μόρενα" ????????
    Να κάνουν τι εκεί??? Υπάρχει κάποιος χώρος εκεί για αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ
    ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΑΣ ΑΦΡΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΗΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς θα σταθούμε σε ένα σημείο της ανακοίνωσης.

    Ήδη ξεκίνησε έρευνα για το γεγονός και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.

    Αυτές τις εξελίξεις θα θέλαμε να τις μάθουμε. Και αν βρεθεί και ο ένοχος ή οι ένοχοι, να τον ή τους μάθουμε με ονοματεπώνυμο.

    Ελπίζουμε κύριε Δήμαρχε να λάβουμε ανάλογη ανακοίνωση σας με τα συμπεράσματα της έρευνας σας. Και κυρίως αν ανακαλύψετε τον ή τους ενόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KYRIE DHMARXE ESEIS EISASTE APON OPVS DIABEBAIOSE H IDIAITERA SAS EKEINEI OI ANTIDHMARXOI POY PLHRVNONTAI APO TON FOYKARA TON KOSMAKI TI EKANAN MOYGGAUHKAN OI SYLLOGOI POY XRHMATODOTOYNTAI APO TO DHMARXO GIA NA PARAGOYN POLITISMO GIATI SVPAINOYN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη Μορενα ζωντανα τα αφησαν ανυπερασπιστα η τα πεταξαν πεθαμενα στους λογγους δεν διευκρινιζεται κριμα γιατι φιλοζωικη εταιρια υπαρχει στην Μεσσηνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o επικεφαλης της μειζονος πληοψηφιας που θελει να γινει Δημαρχος Τριφυλιας δεν μας ειπε τη θεση του για την βαρβαροτητα με την οποια θανατωσαν τα σκυλια στην πλατεια συμπλεει με αυτους που τα απειλουν με φολες και καραμπινες δεν ανεδειξε το θεμα θα θελει και την ψηφο μας
    στις εκλογες Αποριψτε τους αυτοι απετυχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.
    ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι σε μία μικρή κωμόπολη έγινε κάτι τέτοιο και δεν είναι γνωστοί οι δράστες....
    Ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθούν τα Φιλιατρά είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Επειδή μάλιστα γίνεται και μία προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το θέαμα ενός νεκρού ζώου ιδιαίτερα για τους ξένους προκαλεί αλγεινή εντύπωση και δεν διαφέρει από το θέαμα ενός νεκρού ανθρώπου.
    Θα πήγαιναν οι Φιλιατρινοί να κάνουν τουρισμό σε μία χώρα που στο δρόμο θα υπήρχαν νεκροί?
    Κακά τα ψέμματα αν αυτό το περιστατικό περάσει έτσι θα είναι μία απίστευτη δυσφήμιση για τον τόπο και τους ανθρώπους του διότι και η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι έγκλημα...και εγώ προσωπικά βλέπω μεγάλη ανοχή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι γνωστοί οι δράστες ενός τέτοιου περιστατικού. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω.
    Επειδή γίνεται μία προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ιδιαίτερα για τους ξένους, το θέαμα ενός νεκρού ζώου προκαλεί την εντύπωση που θα προκαλούσε το θέαμα ενός νεκρού ανθρώπου. Θα πήγαιναν οι Φιλιατινοί σε ένα τόπο όπου θα υπήρχαν νεκροί στο δρόμο?
    Αυτό που έγινε είναι απίστευτη δυσφήμιση για τον τόπο και τους ανθρώπους του και ο μόνος τρόπος εξιλέωσης είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
    Η δημοτική αρχή φαίνεται να σέρνεται πίσω από τα γεγονότα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ανοχή είναι έγκλημα. Είμαι βέβαιος ότι αν δεν είχε γίνει θόρυβος πανελλαδικά το γεγονός αυτό θα περνούσε απαρατήρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ασχολούμαστε με καποιον ασυνειδητο που έπραξε έτσι όπως έπραξε και είναι καταδικαστέος.Για την Σέχτα δεν μας απασχολεί για τον Δήμο Φιλιατρών που σε 5 μήνες σβήνει απο τον χάρτη δεν μας απασχολεί,οι παράνομοι που δουλεύουν στα κτήματά μας δεν μας απασχολεί το δίκιο των Οδηγών δεν μας απασχολει!ΑΙΩΝΙΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΑΣ ΣΚΈΦΤΕΣΤΕ ΕΔΩ ΤΡΏΜΕ ΕΜΕΙς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΟΛΕς ΚΑΙ ΕΣΑΣ Μ.Κ.Ο ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟς!!! Η φόλα είναι καλή αρκεί να πηγαίνει στον κατάλληλο!!!Και να πιάνει και τόπο βέβαια!!χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 3:03μ.μ. ξανακάνε το σχόλιο σου πιο κόσμια για να το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O "EΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ" ισως έριξες εσυ της Φολες. Ο κοσμος δεν καίγετε και ιδιαίτερα εκείνη την ημέρα που πολλοί κάθονταν στην πλατεία αδιαφορόντας. Μην ξεχνας, ο'τι πριν χτιστεί η πλατεία ηταν πρώτα η φύση. Αλλα φαίνετε με τον τρόπο που μιλάς ο'τι απο γνώσεις,καρδία και ψυχή έχεις μεγάλες ελλέιψεις. Λυπάμαι που ζω στην ίδια πολη μαζί σου. Σας ενημερώνο ο'τι βάση του νομου 3170 ο Δήμος ειναι αρμόδιος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζωών, και την ύπαρξης καταφύγιο με κτηνίατρο για την στείρωση και την φροντίδα των ζωών που κατα του νόμου πρέπει να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον τους. Δόθηκαν 4 000 000 Ευρο στην Ελλαδα για τετια καταφύγια, αλλα... Περιτό να πω ό'τι "Οποιος σκοτώσει ή βασανίσει ζώο,(συντροφιάς) τιμωρειται με μεγάλο πρόστιμο και φυλάκιση εώς 6 μήνες.(νομος 1197/81) Δυστυχώς, ομως, στην Ελλάδα ζόυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τοσα γραφτηκαν και θα γραφουν συγνωμη καμμια ουτε απο ιδιαιτερες ουτε απο αντιδημαρχους ουτε απο το δημαρχο απο συλλογους καμμια ευαισθησια
    απο αρχες καμμια ευρεση ενοχων ζητω τα ΕΡΑΝΙΑ 2010 αυτα ειναι πραγματικα πολιτισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.