Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αρχισε η επίδοση των φύλλων πορείας

Αρχισε σε όλες τις νομαρχίες η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης στους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσεως, σε εφαρμογή της απόφασης του πρωθυπουργού για πολιτική επιστράτευση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, οι νομαρχίες έλαβαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση ιδιοκτητών, οδηγών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά ........

τη περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γ.γ. της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, απ' όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.

Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Κορυφώνεται το αδιέξοδο στις μεταφορές

Σε μια ύστατη προσπάθεια να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα συνάντηση των απεργών και του Δημήτρη Ρέππα, με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού.

Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 ιδιοκτήτες ΦΔΧ και, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτηρήθηκαν, επιχειρώντας ανά διαστήματα να εισέλθουν στο κτίριο και πετώντας μπουκάλια κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.

Εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν τελικά με τον γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκα.

Πάντως, χωρίς καύσιμα παραμένει και σήμερα η αγορά. Ελάχιστα πρατήρια, τα περισσότερα ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας διαθέτουν πλέον καύσιμα και η διανομή γίνεται με "δελτίο", δηλαδή με πλαφόν για κάθε όχημα.

Αν και εκατοντάδες βυτιοφόρα βρίσκονται έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δηλώνουν «φαντάροι» μετά την επιστράτευση και αρνούνται να προχωρήσουν στη διακίνηση καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων, καθώς βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις, μη επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπολούζες, που έγραφαν «ή ταν ή επί τας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων, περιστασιακά σημειώθηκαν μικροεντάσεις, τη στιγμή που η αστυνομία τηρεί διακριτική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το χώρο.

Στους δρόμους, με τα οχήματά τους έχουν βγει οι απεργοί στο Ηράκλειο και αναμένεται να πορευτούν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Aποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις είναι και οι μεταφορείς στα Χανιά.

Στο λιμάνι της Σούδας ύψωσαν πανό με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, ενώ χωρίς προβλήματα, έγινε η αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και ΙΧ από τα πλοία της γραμμής.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

Μικρότερες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς η απόφαση για πολιτική επιστράτευση, είχε καθησυχαστική επίδραση στο κοινό, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.