Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΙΚ: Καμία ειδική ομάδα δεν έχει δικαίωμα να παραλύει τη χώρα

«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

«Αδυναμία σημαίνει επιστράτευση. Μην ........

χαίρεστε για το αδιέξοδο που δημιουργήσατε» ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος.

«Βγήκε ο κ. υπουργός αιφνιδιάζοντας την κοινωνία και προκαλώντας ένα αδιέξοδο. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια φαινόμενα» παρατήρησε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σκοπίμως χρησιμοποιεί την φιλολογία περί «συντεχνιών» και «βάζει το φυτίλι για τα πολλαπλά κατάγματα της κοινωνικής συνοχής».

«Τα τραύματα της ελλειμματικής κοινωνικής συνοχής στα οποία επενδύετε, είναι προφανές ότι θα γυρίσουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Πυροβολείτε τα πόδια σας - σταματείστε» κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Μαρκόπουλος.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ. «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θ’ ανοίξετε εξορίες;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

«Ο αγώνας των οδηγών βυτιοφόρων, ουσιαστικά στρέφεται κατά της πολιτικής σας που θέλει να συγκεντρώσει τις μεταφορές σε λίγα χέρια. Έχουμε ξαναζήσει τέτοια γεγονότα και στους ναυτεργάτες. Δεν θα καμφθούν οι αγώνες των εργαζομένων και καλούμε τους εργαζομένους τώρα να βγάλουν συμπεράσματα και να μην στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά να στηριχθούν οι απεργίες των ναυτεργατών» υποστήριξε ο κ. Παφίλης.

Για «κλιμάκωση του ιουλιανού πραξικοπήματος που θα γραφεί με μελανά γράμματα στην ελληνική ιστορία - καταπάτηση του Συντάγματος, διάλυση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Βγάλατε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια, μετά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τώρα επιστρατεύετε τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Πού οδηγείτε την χώρα και την Δημοκρατία; Στο γύψο πάτε να βάλετε τις απεργίες; Μας φέρνετε αντισυνταγματικές τροπολογίες με τις οποίες εκποιείτε τον εθνικό πλούτο και τροπολογία με την οποία καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις, τον ΟΜΕΔ, το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού. Μόνη διέξοδος να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Ακούσαμε μέχρι και τη Νέα Δημοκρατία να μιλά για Ιουλιανό πραξικόπημα - και δεν ντρέπονται» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, υπενθυμίζοντας στους προηγούμενους ομιλητές, ότι «η απεργία γίνεται από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών και όχι από τους οδηγούς τους».

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καλούν το λαό σε επανάσταση την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Τι θέλει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ; Να καταλυθεί το κράτος, να μην γίνει κανείς διάλογος, να μην γίνει καμία πρόοδος, να παραμείνουμε στα κλειστά επαγγέλματα κατά παράβαση των ευρωπαϊκών οδηγιών και συμβάσεων, να παραμείνει ο λαός στην θυσία του εισοδήματος και της αποταμίευσής του; Ζητούν να μην έχει καμία ελπίδα;», ρώτησε ο κ. Παπουτσής.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, παρατήρησε ότι «είμαστε εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσεως και τουριστικής περιόδου. Αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στις αντιδράσεις μας προκειμένου να αποφύγουμε τις ακρότητες, προκειμένου να αποφύγουμε διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού».

«Στο άλλο άκρο, βρίσκεται η επιστράτευση. Ρωτούμε: Εξαντλήθηκαν όλες οι επιλογές; Γιατί ο ΛΑΟΣ γνωρίζει πως υπάρχει και η διέξοδος του εξαντλητικού διαλόγου. Πρότασή μας είναι μία: Όταν βιώνουμε μια τέτοια οικονομική πραγματικότητα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις μας, συμπεριφορές μας και νουνεχείς πρώτα απ’ όλα» συμπλήρωσε ο κ. Ροντούλης.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.