Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου προς Χρυσοχοΐδη: «Χωρίς νερό 30 υδατοδεξαμενές στη Μεσσηνία»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σχετικά με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό όλο το καλοκαίρι 30 υδατοδεξαμενές σε όλη τη Μεσσηνία.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει ελλείψεις στο πλάνο πρόληψης και πυρόσβεσης των πυρκαγιών, παρά το γεγονός ότι η θερινή περίοδος έχει ξεκινήσει και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι προ των πυλών. Παράλληλα, η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της θέτει υπʼ όψιν του Υπουργού τις ακριβείς τοποθεσίες των υδατοδεξαμενών που μένουν άδειες. Μάλιστα, υπενθυμίζεται στον Υπουργό ότι μετά τις πυρκαγιές του 2007, και λόγω των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, εκτιμήθηκε ότι θα εκτελεστούν πολλά έργα στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.
Ωστόσο, ελάχιστα έργα έχουν υλοποιηθεί σε .........

αυτόν τον τομέα, ενώ πολλά από τα υπάρχοντα είναι ημιτελή καθώς χρηματοδοτούνταν από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών («Ταμείο Μολυβιάτη»), το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταργηθεί.

Με την αναφορά αυτή, η Μεσσήνια βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα να δωθεί η μεγαλύτερη δυνατή μέριμνα στο μέτωπο της πρόληψης των πυρκαγιών στη Μεσσηνία, γεγονός που εμποδίζεται από την καθυστέρηση που παρατηρείται στο εν λόγω Ταμείο. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην μη εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Καλαμάτα μέχρι στιγμής, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.