Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Βουλή: Με 28,5 χρόνια εργασίας στη σύνταξη οι υπάλληλοι της Βουλής, με 8 χρόνια θητείας οι βουλευτές.

- Δεν κάνουν όλοι οι πολίτες θυσίες
- Προκλητική ρύθμιση στο ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής
- Οι 1.500 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν με 28,5 χρόνια εργασίας
- Στα μαλακά και οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 8 χρόνια θητείας

Εξοργιστικές ανισότητες – εξαιρέσεις, στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει να βγαίνουν όλοι στη σύνταξη στα 65, καθώς για ακόμη μία φορά οι “ημέτεροι” υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού .........

Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και η ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2011, η κυβέρνηση έκανε βήμα πίσω διατηρώντας σε ισχύ τα προνόμια. Για να ισχύσει αυτό θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής πράγμα που δεν επελέγη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Έτσι οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι στη Βουλή συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται και δεν μειώνεεται από τις γενικές αλλαγές υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης ειναι 100% των αποδοχών τους..

Όσο για τους ίδιους τους βουλευτές, εκείνοι θα εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους.

Πηγή: Newsit

3 σχόλια:

  1. Ε ρε γιαούρτια και μάλιστα ξινισμένα που θέλουν στην μάπα οι βουλευτές μας.....
    Άκου εκεί 8 χρόνια και σύνταξη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ,ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ Φιλιατρά News

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.