Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

"Κανόνι" στην ΤΟΥΟΤΑ Καλαμάτας. 20 άνθρωποι στο δρόμο

Τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους έχασαν οι 20 εργαζόμενοι της Toyota Prime Motors στην Καλαμάτα, όταν ξαφνικά προχθές πληροφορήθηκαν ότι μένουν χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς αποζημίωση, γιατί η αντιπροσωπεία κήρυξε πτώχευση. Όπως μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι της επιχείρησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και με το να μπουν στο ταμείο ανεργίας, αφού ο εργοδότης δεν υπογράφει καταγγελία των συμβάσεών τους, άρα δε θεωρούνται απολυμένοι!

Ο εκθεσιακός χώρος της αντιπροσωπείας στην .......

οδό Αρτέμιδος άδειασε ήδη, ενώ στην είσοδο έχει αναρτηθεί ότι «Η επιχείρηση έκλεισε».
«Χθες το μάθαμε και σήμερα προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Δε μας υπογράφει καταγγελία της σύμβασης, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε επίδομα ανεργίας, αφού δεν υπάρχει απόλυση» μας είπε χθες εργαζόμενος από την αντιπροσωπεία της Καλαμάτας. «Είμαστε ξεκρέμαστοι, στο έλεος του Θεού».

«Κανένα έλεος για τον εργαζόμενο»

«Χθες το μάθαμε και σήμερα προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Δε μας υπογράφει καταγγελία σύμβασης, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε επίδομα ανεργίας, αφού δεν υπάρχει απόλυση» μας είπε χθες εργαζόμενος από την αντιπροσωπεία της Καλαμάτας. «Είμαστε ξεκρέμαστοι, στο έλεος του Θεού. Καμία μέριμνα από το κράτος, την Πολιτεία. Εδώ δουλεύουν 20 άνθρωποι. Αν βάλεις και αυτούς σε Τρίπολη και Σπάρτη που μένουν χωρίς δουλειά, είμαστε πάνω από 60. Μιλάμε για οικογένειες 150 ατόμων».
Όσο για το πώς προέκυψε η πτώχευση, ο ίδιος εργαζόμενος μας είπε: «Δεν το περιμέναμε, γιατί το μαγαζί πήγαινε καλά.

Μπορώ να πω ότι την κρίση δεν την είχαμε νιώσει. Μόνο στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Το After Sales δούλευε και πιάναμε όλους τους στόχους της Toyota στα ανταλλακτικά, τα λιπαντικά, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, σε όλους τους τομείς. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο τα είχαμε πιάσει όλα, που σημαίνει ότι η επιχείρηση πήγαινε καλά. Άλλωστε, όλοι ενδιαφερόμασταν για τη δουλειά, ήταν σαν δικό μας μαγαζί, εμείς το δουλεύαμε. Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, άλλοι με δύο και τρία παιδιά, που οι γυναίκες τους δε δουλεύουν, άλλοι που σπουδάζουν τα παιδιά τους.

Το 90% εργάζονται πάνω από δεκαετία στην εταιρεία αυτή. Τώρα ο επόπτης εργασίας σε στέλνει στον ΟΑΕΔ και ο ΟΑΕΔ λέει τα δικά του. Μας βάζουν σε κατάσταση τέτοια, όπου σε μια φάση της ζωής μας τόσο δύσκολη, πρέπει να μπλέξουμε με δικηγόρους και λογιστές, για να καταφέρουμε να πέσουμε στο ταμείο ανεργίας! Αν είναι δυνατόν! Καταγγέλλω το κράτος, που δε μεριμνά για τίποτα. Οι “σωτήρες” μας, μας ποδοπατάνε. Δεν υπάρχει κανένα έλεος για τον εργαζόμενο».

Toyota: «Εμείς φροντίζουμε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες»

Χθες απευθυνθήκαμε στην Toyota Hellas, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό που έχει αναρτηθεί στην πόρτα της αντιπροσωπείας στην Καλαμάτα. Μας συνέδεσαν με την υπεύθυνη γραφείου Τύπου της εταιρείας Κλαίρη Χατζηγιάννη. Όταν ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την πτώχευση στα καταστήματα Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης, μας είπε: «Έχουμε ενημερωθεί κι εμείς γι’ αυτό το θέμα πρόσφατα, στις 6 Ιουλίου. Ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο της Prime Motors ότι η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τις εμπορικές της δραστηριότητες. Τώρα, αυτό που φροντίζει η Toyota Hellas, σε αυτή τη φάση, είναι σαφέστατα να εξυπηρετηθούν οι πελάτες πάνω απ’ όλα της Prime Motors, σε ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν. Απ’ ό,τι γνωρίζω μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, ευτυχώς.

Σε κάθε περίπτωση, ως Toyota Hellas, επίσημα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι διαβεβαιώνουμε πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας, στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετούσε η Prime Motors. Από εκεί κι έπειτα, για τα εργασιακά θέματα και οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους της Prime Motors, πρέπει να μιλήσετε με τον κ. Νικολάου. Είναι ένα θέμα που αφορά στην επιχείρηση της Prime Motors και δεν εμπλέκεται σε αυτό η Toyota Hellas. Δεν έχουμε καμία εμπλοκή, ούτε τυπικά ούτε άτυπα, γιατί η Prime Motors είναι μια ανεξάρτητη επιχείρηση, όπως είναι κάθε εξουσιοδοτημένος έμπορος που εκπροσωπεί τα προϊόντα Toyota».

Ωστόσο, τηλέφωνο του Κ. Νικολάου, το οποίο ζητήσαμε, η εκπρόσωπος της εταιρείας δε μας έδωσε, αλλά μας είπε να της αφήσουμε τα στοιχεία μας και πως, όταν θα είχε κάτι, θα μας ενημέρωνε.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.