Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μαγκριώτης και Ντόλιος σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ το 2009 για σχολικές μονάδες στη Μεσσηνία»

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, στην απάντηση τους σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 02/06/10 για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Μερσσηνίας, ανακοίνωσαν ότι η τακτική επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας κατά το έτος 2009 ανήλθε στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ για οικόπεδα και κατασκευές διδακτηρίων και ο Δήμος Καλαμάτας έχει λάβει στο διάστημα 2001 – 2009 επιχορήγηση ύψους 2,3 εκατομμύρια ευρώ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε ........

την κ. Γιαννακοπούλου ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα για την επιλογή και την απόκτηση οικοπεδικών εκτάσεων, τον προγραμματισμό, τη μελέτη, την κατασκευή και την επίβλεψη των έργων Σχολικής Στέγης. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 047) για οικόπεδα και κατασκευές διδακτηρίων και στα πλαίσια αυτά, η τακτική επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας κατά το έτος 2009 ανήλθε στο ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Περαιτέρω και για το πεδίο ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2001, οπότε και ανέλαβε την αρμοδιότητα χρηματοδότησης των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, έως και το 2009 έχει επιχορηγήσει το Δήμο Καλαμάτας με ποσό 2,3 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων της αρμοδιότητάς του, ενώ για το 2010 έχει εγκριθεί το ποσό των 97.300 ευρώ. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, τέλος, προσθέτει ότι η κατανομή των σχετικών πιστώσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών των σχολείων γίνεται με απόφαση των οικείων ΟΤΑ.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο ενδιαφέρον η Κα Νάντια για τις σχολικές
    μονάδες.Μάλλον θα ενδιαφέρετε για να στείλει τα παιδιά της σε Δημόσιο Σχολείο. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.