Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ολική απαγόρευση καπνίσματος από 1η Σεπτεμβρίου - Τσουχτερά πρόστιμα

Απαγορευμένο θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, κίνηση που θα υποστηριχθεί με αυστηρά πρόστιμα για καπνιστές και καταστηματάρχες, τα οποία ανέρχονται από 50 έως 10.000 ευρώ.

Η απαγόρευση είναι "ολική" όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο του ΕΣΥ και την Πρόνοια που έδωσε χθες Πέμπτη (1/7) στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως προβλέπεται, όσοι "πιαστούν" να ..........

καπνίζουν σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ.

Όσον αφορά τους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων, οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα από 500 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις υποτροπές.

Επίσης, όσοι πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της Αρχής, η οποία την χορήγησε.

Τέλος, σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει από 1/06/2011.

Πηγή: News Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.