Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Windows 8. Ξεκινά η Microsoft το νέο λειτουργικό???

Αν και η Microsoft δεν χρησιμοποιεί ποτέ μέχρι τώρα τις λέξεις "Windows" και "8" στην ίδια πρόταση, ωστόσο στις 26 Ιουνίου δημοσιεύτηκαν στοιχεία που εμφανίζονται ως λεπτομέρειες του πως θα είναι το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Συγκεκριμένα ο Francisco Martin Garcia στο Microsoft Journal Web παρουσίασε σειρά από διαφάνειες με την επιγραφή "Microsoft Confidential" στις οποίες καταγράφονται διάφορες λειτουργίες του νέου λειτουργικού συστήματος που είναι ακόμα σε πολύ πρόωρο στάδιο σχεδιασμού.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η λειτουργία της ........

αναγνώρισης προσώπου ενώ γίνεται έντονη αναφορά στην επιτάχυνση των χρόνων έναρξής ή τερματισμού του μηχανήματος. Στόχος είναι, πάντα σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζονται ως έγγραφα της Microsoft, ένας φορητός υπολογιστής να ανοίξει από κατάσταση sleep σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Οι διαφάνειες επίσης συζητούν για υποστήριξη τρισδιάστατης απεικόνισης, ασύρματης σύνδεσης με τηλεόραση και υποστήριξη USB 3.0 και Bluetooth 3.0. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα με επίσημο τρόπο η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα των εγγράφων αυτών, ωστόσο η χρήση της ορολογίας της Microsoft ίσως θα μπορούσε να δώσει βαρύτητα στην εγκυρότητα τους.

Ένα από συζητούμενα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος είναι η αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας της οθόνης στο περιβάλλον φως. Επίσης η Microsoft φέρεται να μελετά έναν νέο μηχανισμό για την επαναφορά του μηχανήματος, κρατώντας όμως τα αρχεία του χρήστη, τις ρυθμίσεις του και τις εφαρμογές του.

Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμα τα δημοσιεύματα αυτά.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια ανοιχτή συζήτηση για τα σχέδια της μετά τα Windows 7, τα οποία έχουν σημειώσει πωλήσεις 150 εκατομμυρίων αδειών χρήσης. Το μόνο που είναι γνωστό είναι η προετοιμασία του Service Pack 1 των Windows 7, το οποίο θα περιλαμβάνει μικρής έκτασης ενημερώσεις, διορθώνοντας κάποια προβλήματα χωρίς να προσθέτει νέες λειτουργίες. Αντιθέτως τα σχέδια επικεντρώνονται στην προώθηση των Windows 7 και στη ανανέωση του Windows Live Essential για το οποίο κυκλοφόρησε μία beta έκδοση την περασμένη εβδομάδα.

Nα σημειωθεί πως η ομάδα των Windows Server είναι πιο ομιλητική και έχει ήδη επιβεβαιώσει πως το νέο λειτουργικό σύστημα για server θα χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές και θα αναπτυχθεί παράλληλα με το λειτουργικό σύστημα των PC.

Eπίσης το Neowin επικαλούμενο τις ίδιες διαφάνειες αναφέρει πως θα υπάρξει ένα Windows Store για τα Windows 8.

Nα σημειωθεί ωστόσο πως ακόμα και να είναι έγκυρες οι διαφάνειες αυτές, ίσως να μην είναι ιδιαίτερα πρόσφατες αφού σε κάποιο σημείο αναφέρεται πως "Το 2010 οι κάμερες θα έχουν ενσωματωθεί παντού", κάτι που σημαίνει πως η διαφάνεια γράφτηκε το 2009 ή και παλιότερα.

Πηγές: Cnet και Neowin

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά μας προξενεί έκπληξη το δημοσίευμα.
    Τα windows 7 είχαν την απήχηση και την αποδοχή που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ τα windows Vista.
    Τα vista κατα κοινή παραδοχή απέτυχαν παταγωδώς.
    Δεν ήταν και λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για Format σε νέους υπολογιστές και Laptop και τοποθέτηση των πολύ επιτυχημένων XP.

    Τι είναι αυτό που κάνει την Microsoft να ξεκινά την ανάπτυξη των Windows 8 λίγους μήνες μετα την κυκλοφορία των Windows 7???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.