Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΕ : SOS νομαρχών για τα κονδύλια

Την άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναμένεται να ζητήσουν οι νομάρχες, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΝΑΕ.

Οι νομάρχες, πρόκειται να θέσουν στους υπουργούς τα οικονομικά προβλήματα των νομαρχιών, που όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου, αν δεν λυθούν, μπορεί να οδηγήσουν και σε αναστολή λειτουργίας ορισμένων νομαρχιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν:

-Βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η ΚΥΑ για την κατανομή του ΚΑΠ του 2010. Αποτέλεσμα οι Ν.Α να μην μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό.
-Οι περικοπές των ΚΑΠ που ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2009 ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 40% για τις λειτουργικές δαπάνες και στο 47% για τις επενδύσεις.
-Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δεν εφαρμόζεται πια λόγω επανασχεδιασμού του, όλους αυτούς τους μήνες, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
- Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της χώρας λόγω της μείωσης κατά 45-50% της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας σε όλη τη χώρα.
-Τα Προγράμματα Τουριστικής Προβολής δεν εγκρίθηκαν φέτος από τα συναρμόδια Υπουργεία, παρά το γεγονός ότι φέτος η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη για αυξημένη τουριστική κίνηση.
-Καλούνται οι Ν.Α της χώρας να προβούν σε έλεγχο του 10% των πολεοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το 2009, και να εφαρμόσουν τον νέο νόμο για την τακτοποίηση των υμιυπαίθριων χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, πόροι (δεν καταβάλλονται εκτός έδρας μετακινήσεις, υπερωρίας κλπ).

Επίσης, αποφασίσθηκε ομόφωνα, να ζητηθεί από τον υπουργό Εσωτερικών η παράταση των συμβάσεων όσων απασχολούνται στις νομαρχίες της χώρας ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.