Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Υoutube: Ο ήχος της βουβουζέλας στα βίντεο

Πιστεύετε ότι δεν σας αρκεί να ακούτε τη βουβουζέλα μόνο στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Νότιο Αφρική;

Το Youtube έρχεται να δώσει τη λύση με ένα θαυματουργό κουμπί! Ανοίξτε οποιοδήποτε βίντεο στο Youtube και θα παρατηρήσετε δεξία από την μπάρα του χρόνου, το σήμα μίας μπάλας ποδοσφαίρου. (Κλίκ στην δίπλα εικόνα για πλήρες μέγεθος)

Αν το πατήσετε, τότε ο ήχος της βουβουζέλας θα συνοδεύει το βιντεάκι.

Αυτή η κίνηση έφερε ποικίλες αντιδράσεις ........

από τους χρήστες του Youtube. Αρκετοί το κατέκριναν, άλλοι ενθουσιάστηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι υπεύθυνοι του site έχουν χιούμορ.
Το φοβερό είναι ότι, αν στήσετε αυτί, ο ήχος του βίντεο που επιλέξατε υπάρχει ακόμα στο... πολύ βάθος.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η βουβουζέλα είναι παραδοσιακό όργανο της Ν. Αφρικής, το οποίο αυτές τις μέρες πρωταγωνιστεί στους αγώνες του Μουντιάλ.

Τι σχέση έχει όμως το YouTube με τις βουβουζέλες;

Οι βουβουζέλες, οι εκνευριστικές νοτιοαφρικάνικες (made in China) καραμούζες που μας έχουν καταστρέψει τις μεταδόσεις του Μουντιάλ έχουν σχολιαστεί σε όλον τον κόσμο. Με μια έξυπνη κίνηση, το YouTube σχολιάζει κι αυτό με το δικό του τρόπο το θορυβώδες αυτό «έθιμο».

Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, το δημοφιλές videosite σχολιάζει το δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στην υφήλιο αυτές τις μέρες. Από τη μια είναι, ομολογουμένως, χιουμοριστικό, αφού κανείς δεν περιμένει την πρώτη φορά αυτό που θα ακούσει. Από την άλλη όμως, μπροστά στον κίνδυνο να εξαπλωθούν οι βουβουζέλες σε κάθε γήπεδο της Γης, είναι και μια σοβαρή προειδοποίηση για το πόσο ενοχλητικός είναι ο ήχος τους αν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.