Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η Μicrosoft παρουσίασε την τρίτη έκδοση Internet Explorer 9 Platfrom Preview

Την περασμένη Τετάρτη η Microsoft ανανέωσε την προ-έκδοση του Internet Explorer 9, προσθέτοντας υποστήριξη για αρκετά HTML5 και επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο την επίδοση του σε ταχύτητα. H τρέχουσα έκδοση του Internet Explorer 9 δεν είναι ένας ολοκληρωμένος browser αλλά ένα platform preview. Όταν είχε αρχικά παρουσιαστεί στα μέσα Μαρτίου, η Microsoft είχε υποσχεθεί πως θα τον ανανεώνει κάθε 8 εβδομάδες μέχρι την έκδοση της πρώτης δημόσιας beta έκδοσης. Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία είτε για την beta είτε την για οριστική έκδοση του Internet Explorer 9.

Η platform preview έκδοση της Τετάρτης είναι η τρίτη .......

κατα σειρά και περιλαμβάνει υποστήριξη σε Canvas element (ΗΤΜL5) καθώς και σε hardware-accelerated audio και video tags.
"Είναι ο πρώτος browser που χρησιμοποιεί το hardware acceleration για οτιδήποτε σε μία σελίδα του διαδικτύου", γράφει ο Dean Hachamovich επικεφαλής της ανάπτυξης του IE9.

H Μicrosoft υπογράμμισε επίσης την βελτιωμένη JavaScript καθώς τις επιδόσεις σε Web πρότυπα. Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, η τρίτη έκδοση του IE 9 Platform Preview ολοκληρώνει την δοκιμασία SunSpider JavaScript 47% πιο γρήγορα από ότι η δεύτερη (που κυκλοφόρησε τον Μάιο) αν και ακόμα βρίσκεται πίσω σε επιδόσεις από τον Safai 5 και τον Chrome 5 της Apple και της Google αντίστοιχα. Επίσης είναι 10 φορές πιο γρήγορος σε rendering JavaScript από οτι ο Internet Explorer 8.

Στην δοκιμασία Acid3, με την οποία ελέγχεται η υποστήριξη διάφορων προτύπων του διαδικτύου, ο Internet Explorer 9 Platform Preview 3 σημείωσε 83 στα 100, βελτίωση της τάξης του 22% από τον Platform Preview 2.

Υπενθυμίζεται πως ο InE 9 Platfrom Preview τρέχει παράλληλα με παλιές εκδόσεις ΙΕ χωρίς ασφαλώς να τις αντικαθιστά κατά την εγκατάσταση του. Επίσης καμία από τις δοκιμαστικές ή τελικές εκδόσεις δεν θα τρέχει στα 9χρονα Windows XP λόγω των ΑPI's στα οποία βασίζεται και τα οποία υπάρχουν μόνο σε Windows 7 ή Vista.

Η Microsoft παρατηρεί για μία ακόμα χρονιά την σταθερή πτώση του Internet Explorer, με το μερίδιο του στην αγορά να έχει πέσει τους τελευταίους 12 μήνες κατά 8.3 μονάδες.

Το μέγεθος του Platfrom Preveiw 3 είναι 16ΜΒ και μπορείτε να το κατεβάσετε από το site της Microsoft

Δείτε το σχετικό VIDEO



Πηγή: ComputerWorld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.