Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ιστορική νίκη για τη Google και το YouTube

Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη με αντιπάλους τη Google και τη Viacom έφτασε στο τέλος της. Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης που ασχολήθηκε με την υπόθεση απεφάνθη τελικά ότι η Google δεν είναι ποινικά υπεύθυνη για την παράνομη ανάρτηση μουσικής στη διάσημη υπηρεσία YouTube. Η απόφαση καλύπτει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 30 ολόκληρες σελίδες, στις οποίες ο δικαστής Louis Stanton αναλύει το σκεπτικό του.

Σύμφωνα με το δικαστή Stanton, η ανάρτηση στο YouTube ενός τραγουδιού που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δε μπορεί να επιφέρει ποινικές κυρώσεις για τη Google, η οποία έχει μόνο μια "γενική γνώση" για τα αδικήματα που διαπράττονται και όχι ειδική γνώση για κάθε τραγούδι ξεχωριστά.
Ο δικαστής υπογραμμίζει ότι το περιεχόμενο ..........

του YouTube δημιουργείται από τους χρήστες και όχι από τη Google, ενώ λήφθηκε σοβαρά υπ' όψιν το γεγονός ότι η τελευταία κατεβάζει τα επίμαχα videos όταν ειδοποιείται από όσους έχουν έννομο συμφέρον.

Έτσι, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο, μέχρι να ξανανοίξει, βέβαια. Ήδη η Viacom ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο εφετείο, χαρακτηρίζοντας την πρωτόδικη απόφαση "θεμελιωδώς λανθασμένη". Και το κυνήγι κατά της πειρατείας συνεχίζεται...

Πηγή: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.