Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της αγοράς της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, αγροτικές, μεταποιητικές, εμπορικές και ξενοδοχειακές, έχει σαν αποτέλεσμα, οι περισσότερες από αυτές να βρίσκονται αντιμέτωπες με το λουκέτο, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Κυριότερες αιτίες είναι η κάθετη πτώση της τουριστικής κίνησης, η μείωση της κατανάλωσης, η σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, το υψηλό κόστος μεταφοράς πρώτων υλών και προϊόντων, η υπερβολική καθυστέρηση καταβολής από το κράτος των επιχορηγήσεων από τα επενδυτικά προγράμματα και η δυσκολία που εμφανίζουν οι τράπεζες (εικονική και πραγματική) για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Για όλα τα παραπάνω και για να ...........

αντιμετωπιστεί η μεγάλη ύφεση στην τοπική οικονομία, απαιτείται η στήριξη των επιχειρήσεων για τη διάσωσή τους και τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης με ρυθμίσεις δανειακών υποχρεώσεων αλλά και τη χορήγηση νέων δανείων κίνησης. Παράλληλα, ωστόσο και λόγω του εσωστρεφούς χαρακτήρα των επιχειρήσεών μας και την καταναλωτική ανεπάρκεια εκ μέρους των ελληνικών νοικοκυριών απαιτείται η άμεση κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών. Πέραν του γεγονότος ότι θα αποτελέσει 'ανάσα' για πολλές χιλιάδες νοικοκυριά, θα συντελέσει στο επαναπροσδιορισμό του οικογενειακού προϋπολογισμού και την απελευθέρωση πλεονασματικών κεφαλαίων που θα μπορούσαν να διατεθούν στην τοπική οικονομία, η οποία έχει 'στραγγίξει' από την έλλειψη ρευστότητας. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε κ. Υπουργέ Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

1. Αν προτίθεστε να προχωρήσετε σε δανειοδότηση με κεφαλαία κίνησης των βιώσιμων, μεταποιητικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέχρι του 35% του μέσου κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών, αλλά και σε ρύθμιση των μέχρι τώρα οφειλών των επιχειρήσεων αυτών στις τράπεζες, με νέο 10ετές δάνειο με 50% επιδοτούμενο επιτόκιο.

2. Αν προτίθεστε να παραχωρήσετε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση παλαιών δανείων, βιώσιμων αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και χορήγηση νέων δανείων κεφαλαίου κίνησης.

3. Πότε προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών, καθώς φαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να διαπραγματεύονται με τους οφειλέτες τους, προκειμένου να προλάβουν τους πιθανότατα ευνοϊκότερους, για τους οφειλέτες, όρους του υπό κατάθεση νομοσχεδίου;

2 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ Κα ΝΑΝΤΙΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΑ ΛΕΣ.
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ.
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια χαρα σε ολους.ξερει κανεις γιατι στο δημαρχειο ζητανε να δηλωσουμε σκυλια -γατια-κοτες και κουνελια?βρε παιδια λετε να εγινε κανενα πραξικοπημα και δεν το πηραμε ειδηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.